01.03.2016: Regi Aalstad blir styreleder for Dråpen i Havet.

Hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet ble etablert høsten 2015. Organisasjonens formål er å hjelpe mennesker på flukt og hovedsakelig barn og deres mødre. Takket være stort frivillig engasjement, både i Norge og i utlandet, har organisasjonen på kort tid etablert seg som en tydelig og viktig aktør i hjelpearbeidet rundt båtflyktningene som ankommer Hellas.

portrett av kvinne

I august 2015 reiste grunnlegger Trude Jacobsen til Hellas for å hjelpe båtflyktninger. Kort tid etter var Dråpen i Havet etablert, og siden har mange hundre hjelpearbeidere vært tilknyttet organisasjonens frivillige arbeid.

—Jeg er utrolig glad for å få Regi Aalstad med på laget. Regi har et langt engasjement bak seg for kvinner og barn, blant annet gjennom jobben som Administrerende Direktør i Procter & Gamble, og hun har selv jobbet frivillig med Dråpen i Havet på øya Chios, sier Trude Jacobsen.

—Jeg er trygg på at Regi vil ha mye å bidra med som styreleder når vi skal utvikle Dråpen i Havet videre som en profesjonell organisasjon, sier Jacobsen.

Engasjement for medmennesker

Regi Aalstad roser det frivillige engasjementet knyttet til Dråpen i Havet, og medmenneskeligheten blant alle som stiller opp.

—Dråpen i Havet har vokst raskt gjennom et flott engasjement fra frivillige som vil hjelpe flyktninger umiddelbart, direkte og med stor egen innsats.  Jeg har sett hvordan alle blir møtt med omsorg og respekt, slik jeg ville ønsket for min egen famile i nød. Det gir håp og nytt mot, sier Regi Aalstad.

—Jeg er veldig glad for å kunne støtte Trude Jacobsen og alle ”Dråper” videre med å bygge en bærekraftig organisasjon med tydelig hjelp til flyktninger og våre partnere i og utenfor Norge, avslutter Aalstad.

Om Regi Aalstad

Regi Aalstad er født i 1964 i Halden og har hele sin karriere levd og arbeidet internasjonalt.  Aalstad har vært administrerende direktør for Procter & Gamble innen forbrukervarer i Asia, Midtøsten og Afrika. Hun har i over 15 år arbeidet nært for og med barn og kvinner i disse regionene med hygieneprodukter, bl.a. i Kairo fra 1996. Aalstad var Vice President Baby Care (Pampers) frem til 2014. Hun er medlem av Telenors styre siden mai 2015.  Aalstad er mor til fire og bosatt i Sveits. Hun var selv med som frivillig med Dråpen i Havet på Chios i desember-januar.

Kontaktopplysninger:

epost: presse@drapenihavet.no

Trude Jacobsen mobil: +47 48172718

Regi Aalstad mobil:  +41795853147