Aktivitetspakker til enslige mindreårige

På grunn av en økning i antall Covid-19 tilfeller, er Moria flyktningleir satt i tvungen karantene. Dråpen i Havet frykter for de enslige mindreåriges mentale helse. Vårt team på bakken har blant annet distribuert aktivitetspakker til barna, slik at de kan ha noe å fylle tiden sin med.

Leker for distribusjon til enslige mindreårige i Moria

I løpet av sommeren organiserte Dråpen i Havet flere ulike aktiviteter for enslige mindreårige i områdene Section A, Section B og Safezone  hvor barna bor.  Barna smilte, lekte sammen og hørte på favorittmusikken sin. Nå har flere personer i leiren testet positivt for covid-19, antallet øker for hver dag, og vi frykter for hva som vil skje. 

For å aktivisere barna og gi dem noe å fylle tiden med i en ekstra vanskelig periode, har vårt team gjennomført flere distribusjoner. 

– På grunn av karantenereglene med covid-19 kan ikke vi organisere aktiviteter i leiren som tidligere. Vi har derfor gjennomført flere distribusjoner fra utsiden for å støtte og hjelpe de enslige mindreårige , forteller Magnus Svensson, frivillig og projsektkoordinator på Lesvos.  

Vi delte ut 420 aktivitetsmapper til enslige mindreårige. Mappene inneholdt tegneaktiviteter, pusteteknikker for å redusere stress og ulike treningsprogram. Foto: Magnus Svensson/Dråpen i Havet

Hver og en av de enslige mindreårige som bor i Section A, B og Safezone – totalt 420 barn – har mottatt en morsom aktivitetsmappe med forskjellige oppgaver, ark og blyanter. Mappen inneholder tegne- og geografioppgaver, pusteteknikker for å redusere stress og ulike treningsprogram.  

Selv om Dråpen i Havet ikke kan være inne i leiren med våre frivillige feltarbeidere, kan vi allikevel sørge for at barna har tilgang til morsomme aktiviteter som de kan gjøre sammen.  

Vi var heldige som fikk delt ut dette bare to dager før leiren stengte helt.  

Magnus, frivillig og projsektkoordinator på Lesvos.

Totalt har 30 ulike rom der de enslige mindreårige bor mottatt en aktivitetspakke som inneholder:

  • en fotball eller volleyball
  • bordtennis eller frisbee
  • kortstokk eller uno-spill
  • sjongleringsballer og et pusle- eller brettspill.  

– Mange av barna lurer på hvorfor vi ikke kommer på besøk, og når vi kommer tilbake. Forhåpentligvis vil aktivitetspakkene gi dem noe å holde på med, til vi igjen kan sette i gang våre aktiviteter inne i leiren, sier Magnus. 

De siste ukene har vi distribuert følgende til enslige mindreårige:

  • Solbriller til alle barna i Safezone, totalt 80 par. 
  • 30 Dråpen i Havet sekker til enslige mindreårige som overføres til Athen.  
  • 75 pakker med klær som inneholdt shorts, t-skjorte, sokker, håndklær og genser til nyankomne som trenger nye klær på grunn av skabbutbrudd i leiren.  
  • 420 aktivitetsmapper med ulike oppgaver, ark og blyanter.
  • 30 aktivitetspakker med fotball eller volleyball, bordtennis eller frisbee, kortstokk, uno-spill, sjongleringsballer og et pusle- eller brettspill. 

Bidra til forutsigbar hjelp for mennesker på flukt

Velg beløp og betalingmetode her