Seniorer i felt

Både kvinnelige og mannlige seniorer har mange kvaliteter å bidra med i felt. Besteforeldreerfaringer, livserfaring og snekker- og håndverksevner er bare noen av ressursene som seniorer har med seg i felt.

Er du nevenyttig? Liker du å reparere, skape nytt av gammelt, se konkrete resultater – selv om det verken kunstnerisk eller håndverksmessig holder mål med den profesjonelles blikk? Er du en trygg person som er god på relasjonsbygging og har et velutviklet solidaritetsgen? Liker du å sy sammen et handlenett av malingslitte jeans? Eller finner roen ved å stable, sortere, rydde? Dine kvalifikasjoner er etterspurte. – Kari Ronge, en av initiativtagerne og kontaktpersonene for ”Seniorer i felt” Les mer om senioren som ressurs i Kari Ronges ” Seniorer kan gjøre leirlivet mer levelig” her

Vi trenger deg

Kan du avse minimum ti arbeidsdager til frivillig innsats, selv bekoste reise og opphold er du mer enn velkommen til å registrere deg som feltarbeider her. Dersom økonomien eller annet hindrer deg i å reise ut, kan du bidra her hjemmefra:

For mer informasjon om vårt arbeid i Norge og våre lokallag her.

Til deg som nøler

Vårt seniorprosjekt er etablert for at du kan ta kontakt og spørre om hva det skulle være. Vi vet at hvis du får behov for en pause, fins det nok av arbeidsoppgaver å ta fatt på i organisasjonens lokale lagre av klær, sko, grønnsaker, tørrvarer – også disse jobbene er høyst nødvendige for å få logistikken på plass. Og vi vet at vi som allerede har vært der, kan gi gode og betryggende råd om ivaretakelse av hygiene, organisering av arbeidsdagene.

Som frivillige i et korps av entusiaster erfarer vi raskt at alle monner drar, i samme givende retning. Og kanskje det viktigste av alt: Det er ikke opplevelsen av at ”vi er de snille” og ”de er de stakkars ofrene” som sitter igjen etter å ha vært seniorhjelpearbeider i felt. Men rett og slett noen gjensidig, viktige og sterkt meningsgivende menneskemøter! – Kari Ronge

Les om Kirsten Falkung sine erfaringer som frivillig i Nea Kavala her

Ofte stilte spørsmål

Nedenfor har vi samlet noen vanlige spørsmål fra seniorer som ønsker å reise som frivillig for Dråpen i Havet. For flere ofte stilte spørsmål og svar klikk her.

Jeg har noen fysiske begrensninger, smerter i hofter og knær, og andre aldersrelaterte plager, kan jeg likevel bidra?

Svar: På hver lokasjon har vi behov for å fylle ulike arbeidsoppgaver, alt i fra mer logistiske oppgaver til aktiviteter som undervisning og distribusjon av klær.

Jeg er ikke helsepersonell og vet ikke hvordan jeg skal takle traumatiserte barn og voksne.

Svar: Du behøver ikke å være helsepersonell for å arbeide med mennesker på flukt på våre feltdestinasjoner, og ingen av våre aktiviteter behandler traumene disse menneskene bærer med seg. Våre aktiviteter handler om å gi et verdig tilbud til aktivitet, samt en verdig tilgang på klær og utstyr man trenger daglig. Du får god oppfølging av koordinatorene i felt i henhold til sikkerhet, briefinger og oppfølging ved behov.

Hva med smittsomme sykdommer det ikke går an å vaksinere seg mot? Enn de hygieniske forholdene, er det trygt nok?

Svar: Henvend deg til din fastlege eller ditt lokale reisevaksinasjonskontor. Du vil være i tett kontakt med flyktninger fra Nord-Afrika og Midt-Østen. Det er viktig at din lege eller reiseklinikk er oppmerksom på dette, slik at de kan gi råd om hvilke vaksiner du trenger.

Må jeg ha leiebil?

Svar: På Lesvos og i Nord-Hellas er det behov for en bil til transport. Leiebiler kan deles mellom andre frivillige. I Athen er det et godt offentlig transporttilbud som frivillige kan bruke.

Er det behov for menn i like stor grad som kvinner?

Svar: Vi har behov for både menn og kvinner. I tillegg til kreative aktiviteter, har vi aktiviteter som språkundervisning, reparasjon og gjenbruk, sykkeltrening, distribusjon av klær og annet nødvendig utstyr, samt sport og leker for barn & voksne. Vi arbeider for et mangfold av frivillige basert på variasjon i alder, kjønn, bakgrunn og etnisitet.

Jeg kan ikke reise utenlands, men vil gjerne hjelpe til økonomisk. Hvordan kan jeg hjelpe?

Svar: Bli gjerne fastgiver med et fast bidrag i måneden. Her kan du enkelt registrere bidraget ditt

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med oss på post@drapenihavet.no for spørsmål om seniorer i felt. Da vil du få mer informasjon om vårt arbeid i felt relatert til lokasjonen du skal reise til.

Kirsten og Kari, som er initiativtagere til Seniorer i felt deltar også gjerne på informasjonsmøter, og holder foredrag på forespørsel fra lag og foreninger. Vi har også en egen Facebook-gruppe ”Seniorer i felt” der det også utveksles ideer til hvordan man kan bidra.

Kontaktpersoner

Kirsten Falkung og Kari Ronge.

E-post: post@drapenihavet.no