Nyheter og historier fra felt

Tusenvis av flyktninger kan være på vei mot Hellas

Dråpen i Havet er svært bekymret over meldingene om at store grupper mennesker på flukt kan være på vei til Europa. Dette vil spesielt ramme Hellas og de greske øyene som allerede er overbelastet med mennesker på flukt.

Read more

Et pusterom i Nea Kavala

 Noen spiller sjakk, andre lager håndarbeid, trener eller lærer seg gresk. På vårt nye Drop Centre i flyktningleiren Nea Kavala har vi aktiviteter for alle aldre. Nå er senteret, bygget på dugnad av frivillige feltarbeider og beboere fra leiren, fylt av latter og gode samtaler.

Read more

Midlertidig stopp av aktiviteter i Moria, Lesvos

Den spente situasjonen på Lesvos har utviklet seg på en måte som gjør at Dråpen i Havet dessverre har sett seg nødt til å stoppe alle våre aktiviteter i Moria landsby på Lesvos, på ubestemt tid. Våre aktiviteter inne i Moria flyktningleir vil imidlertid fortsette som vanlig.

Read more

Flyktninger demonstrerer mot ny asyllov

Mandag 3.februar ble en gruppe demonstranter fra Moria flyktningleir, møtt med tåregass av greske politistyrker. Mens noen lokalpolitikere etterlyser tiltak fra regjeringen for å ivareta flyktningene på en bedre måte, viser andre mindre forståelse for flyktningenes situasjon og hjelpearbeidet som gjøres av blant annet Dråpen i Havet.

Read more

Forebyggende arbeid med enslige mindreårige i Moria flyktningleir

I Moria flyktningleir på Lesvos befinner det seg nå over 5000 barn og rundt 1100 enslige mindreårige. De bærer med seg minner og traumer fra et liv på flukt. Mange har i tillegg vært vitne til, eller utsatt for, voldelige opplevelser. I flyktningleiren lever de under kritiske og uverdige forhold. Dråpen i Havet, som er den eneste norske organisasjonen som jobber inne i leiren, bidrar daglig med forebyggende arbeid for barna mellom 0 og 17 år.

Read more