De frivilliges stemme- Joe

Velkommen til «De frivilliges stemme»
Bli med oss på en spesiell reise der medfølelse kjenner ingen grenser. «De frivilliges stemme» av Dråpen i Havet gir deg et innblikk i opplevelsene til våre dedikerte frivillige og virkningen av Dråpen i Havet.
Enten du er en erfaren frivillig eller vurderer å bli med, les våre frivilliges hjertelige historier, lær av utfordringene de står overfor, og vær vitne til den transformative kraften i å hjelpe andre.

Hei, jeg er Joe. Mitt egentlige navn er Jeroen, men de fleste kaller meg Joe fordi det er lettere. Jeg er 29 år gammel, og jeg er fra Nederland.

En av grunnene til at jeg er her som frivillig er fordi jeg ønsker å hjelpe mennesker, og jeg lette etter en måte å bruke ferdighetene mine på av en annen grunn enn å jobbe for et stort selskap. Så en dag søkte jeg på Internett etter organisasjoner der jeg kunne jobbe, og jeg fant Dråpen i Havet. Det som dro meg mot Dråpen er det at det er en av få organisasjoner som fortsatt jobber inne i leirene; så det var for meg en stor grunn til å jobbe med dem, fordi jeg også ville oppleve hvordan livet i leiren er i stedet for å jobbe på et område ved siden av en flyktningleir.

Jeg er for tiden i Nea Kavala-leiren, som ligger nord i Hellas. Jeg har jobbet her i halvannen måned nå, og jeg har to uker igjen. Jeg har for det meste jobbet med utdanningsaktiviteter og i den logistiske delen av organisasjonen. De pedagogiske aktivitetene er kun for voksne, og det varierer fra startnivåene, som er mennesker som faktisk ikke snakker engelsk i det hele tatt, til mennesker som er veldig flytende i engelsk og nesten snakker bedre enn meg. Alle aktivitetene gir ulike utfordringer og har ulike måter å tilnærme seg dem på. Gjennom arbeidet får jeg mye påskjønnelse når jeg underviser mennesker. Dessuten er det en veldig fin opplevelse å lære mennesker som ikke snakker engelsk i det hele tatt fordi du ser dem vokse. Du ser utviklingen i engelskkunnskapene deres. De lærer veldig fort, så når du begynner å lære dem, snakker de ingenting, og hver gang de ser deg, sier de «Hei, hvordan har du det», og de prøver å snakke med deg. Og det er veldig hyggelig å se at de er veldig trygge på å snakke engelsk på en måte og bli bedre for hver gang de er i klassen. Og også, med engelsk på høyere nivå, blir det utfordrende fordi hver gang du er i klassen, blir du utfordret av forskjellige diskusjoner eller ting du snakker om. Når det gjelder den logistiske delen, driver jeg mest med klær og hygiene i «Drop Shop». Så folk kommer til butikken med nesten ingenting og er veldig fornøyde med det de får ut av den og måten du kan hjelpe dem på. De er alltid hyggelige, og de er så fornøyde med det minste du kan gi dem. Og de viser at de liker å bare ha en liten samtale med deg mens de ser hva som er i butikken. Og du er der for å hjelpe dem når de leter etter klær eller sjampo, og de er så fornøyde med det du kan gi dem fordi de virkelig trenger det.

Begge prosjektene jeg er involvert i har vakre sider. Undervisning gir meg sommerfugler for å mennesker vokse ved å lære. Bli tryggere på å snakke et annet språk, prøve det ut med andre beboere og frivillige. Å se dem le og bruke det de lærer er fantastisk og får meg også til å smile. Når jeg jobber med logistikk føler jeg meg virkelig privilegert.

På den ene siden føler jeg meg privilegert som kan hjelpe folk med å få klær eller hygieneartikler. Mennesker som ikke har noe og kan få det grunnleggende hos oss. Å se dem smile etter å ha forlatt butikken gir meg denne overveldende gode følelsen. Det får meg også til å føle meg privilegert at jeg aldri måtte tenke på om og når jeg kunne få disse grunnleggende elementene for et «normalt» liv.

Så, hele frivillighetsopplevelsen er en opplevelse som gir deg mye. Selv om du tilbringer tid her, gir det deg mer enn bare en hyggelig opplevelse. Det gir deg vennskap og ekte tilfredsstillelse for det du gjør, og du kan se at folk virkelig er glade for det du gjør for dem, noe som er hyggelig.

Målet mitt er å gjøre livet litt bedre for en person. Det kan vi gjøre her. En dråpe av gangen!