De Frivilliges stemme- Josefina

Velkommen til «De frivilliges stemme»
Bli med oss på en spesiell reise der medfølelse kjenner ingen grenser. «De frivilliges stemme» av Dråpen i Havet gir deg et innblikk i opplevelsene til våre dedikerte frivillige og virkningen av Dråpen i Havet.
Enten du er en erfaren frivillig eller vurderer å bli med, les våre frivilliges hjertelige historier, lær av utfordringene de står overfor, og vær vitne til den transformative kraften i å hjelpe andre.

Hei! Jeg heter Josefina, jeg er 24 år gammel og er fra Argentina.

Jeg bestemte meg for å være frivillig i leirene etter jeg hadde gjort meg ferdig med studiene i internasjonale relasjoner. Helt siden starten av min karriere har jeg vært interessert i migrasjon og menneskerettigheter. Av den grunn bestemte jeg meg for å være frivillig og bistå mennesker, denne gangen ville jeg utenfor Latin-Amerika og det var dråpen i Havet som først åpnet dørene for meg.

Først begynte jeg som frivillig i Bosnia i tre måneder, og etter det bestemte jeg meg for å fortsette med Dråpen, men på en annen destinasjon, denne gangen i Nea Kavala, Hellas.

Jeg fant ut om Dråpen i Havet på «Reliefweb», en fin plattform der de publiserer ulike arbeids- og frivillighetsmuligheter innen humanitær sektor.

En typisk dag med Dråpen i Nea Kavala starter kl 10 om morgenen, vi kommer til leiren og vi begynner å forberede alt av materiell og ressurser vi trenger for dagens aktiviteter. Siden jeg er engelsklærer, forbereder vi vanligvis materiale til leksjonene vi har i løpet av dagen. Vi har lunsjpause fra 13.00 til 14.00 og deretter fortsetter vi aktivitetene våre. Vanligvis på ettermiddagen, som Info Hub-medlem tar jeg imot avtaler og hjelper folk med å lage sine egne CVer som en del av ansettelsesevneprosjektet. På tirsdager har vi også tysk språkkafé, hvor vi har noen interaktive spill og språk aktiviteter. Kl. 16.00 stenger vi senteret for voksne, og åpner dørene for Barneklubben. Arbeidsdagen vår avsluttes kl 18:00.

På fritiden i Polykastro liker jeg å drive med litt sport, gå ut med de frivillige, svømme i elven og reise rundt i regionen.

Frivillig arbeid for meg er en fantastisk måte å lære av andres erfaringer, historier og kunnskap, være til selskap for de som kanskje setter pris på det og bruke litt av fritiden din på å gjøre små skritt for å gjøre denne verden litt mer rettferdig for alle. Jeg tror også det er et vakkert øyeblikk å møte fantastiske mennesker fra ulike kulturelle bakgrunner.