Digital undervisning for flyktninger

Selv om vi ikke har mulighet til å jobbe inne i flyktningleirene i disse dager, benytter vi oss av andre måter å støtte mennesker på flukt. I Skaramagas lærer flyktninger engelsk på nett.

engelskundervisning på en telefonapp

Tidligere hadde vi uformell språkopplæring for voksne i Skaramagas. Ettersom vi ikke har mulighet til å være fysisk til stede, var vi fast bestemt på å fortsette å jobbe videre med studentene våre på andre måter. Dette resulterte i «English with Drops» – en nettbasert plattform, hvor de som tidligere deltok på vår uformelle språkopplæring kan fortsette opplæringen på nett med en lærer.

Vi fortsetter uformell utdanning gjennom vår «English with Drops», en nettbasert plattform. Foto: Dråpen i Havet

Vi har et lite team av lærere som fortsetter å lære bort engelsk til mennesker på flukt som er i karantene i Hellas, alt gjennom «English with Drops». Det slippes to videoer i uka, på tre ulike nivåer. Vi har også startet med sanntidsundervisning og poster dagens ord. Målet med dette prosjektet er å skape et fellesskap for læring, motivere studentene og forbedre språkkunnskaper. Vi står sammen med mennesker på flukt, til enhver tid.

Prosjektet drives av våre fantastiske koordinatorer og frivillige lærere, som tidligere jobbet i Skaramagas flyktningleir. Innbyggerne i leiren er veldig takknemlige for at de fortsatt kan delta i undervisningen. «Vi er så glade for at dere fortsatt tenker på oss» skriver elevene, og hver hjemmelekse avsluttes med «tusen hjertelig takk, lærer».