Distribusjon i Lagkadikia flyktningleir

Lagkadikia, en flyktningleir nær Thessaloniki, har omtrentlig 230 innbyggere, men mangler flere grunnleggende tjenester. Det finnes ingen distribusjon av klær, hygieneartikler eller næringsrik mat. Leiren er bygget på et tidligere militærområde, omringet av piggtrådgjerder.

mennesker i gule vester som bretter klær i kasser utendørs

Ingen organisasjoner har for øyeblikket fått tillatelse til å jobbe inne i leiren, så det er ingen mulighet til å sette opp en Drop Shop. Med vinteren som nå kommer for fullt, og med et stort behov for varme vinterklær til innbyggerne, var vår løsning å sette opp en åpent marked langs veien, utenfor leirområdet.

Takket være dedikerte og hardt arbeidende frivillige fra Nea Kavala, fikk vi distribuert jakker, bukser, gensere, undertøy, hansker, skjerf og leker til alle innbyggerne i flyktningleiren. I tillegg fikk de utdelt mat og hygienepakker.

I ukene før distribusjonen var planlegging av aktiviteten svært viktig. Vi måtte kartlegge behovet ned på detaljnivå, for å være sikre på at alle ville få det de trengte. Samtidig ble det designet et oppsett av markedet med en enkel, men effektiv, check-on/check-out løsning. Uansett hvor godt forberedt vi var, vi forberedte oss først og fremst på at uventede hendelser kunne oppstå. Det eneste vi visste på fprhånd og var 100% enige om, var at vi skulle jobbe hardt og alltid med et smil.

Det ble lange dager på forhånd med sortering og pakking av alt utstyret i vår van og 4 filer, men det tok oss kun en halvtime å finne en velfungerende metode for distribusjonen, når vi først var der. Den to-dagers lange distribusjonen ble utført uten uforutsette hendelser, og vi fikk delt ut vinterklær og hygieneartikler til 197 menn, kvinner og barn.

Dette ble et godt eksempel på hvordan Dråpen i Havet fungerer: vi er fleksible og pragmatiske nok til å våge å starte nye prosjekter som dette, men samtidig profesjonelle og handlekraftige nok til å fullføre oppgaven. Vi fikk distribuert høyst nødvendige klær og utstyr, som vil avhjelpe situasjonen og gjøre dagene i leiren noen hakk bedre. Men viktigst av alt, vi fikk delt ut mange smil til de flotte innbyggerne i Lagkadikia.