Dråpen i Havet gjør det igjen!

For sju måneder siden åpnet Dråpen i Havet sitt første Drop Market i leiren Nea Kavala. Nå gjør vi det igjen! I dag åpner vi vårt Drop Market i Hellas største flyktningleir med ca 3000 innbyggere.

en liten gruppe mennesker som ser på noe på et bord

Da vi åpnet vårt første Drop Market var vi alle spente på om denne måten å distribuere på ville fungere. Konseptet var helt nytt og de fleste tidligere metoder vi hadde benyttet for distribusjon, hadde vært krevende både for oss og de som skulle motta nødvendig utstyr. Vårt første Drop Market var en suksess fra dag 1, mye takket være en logistikk-app, utviklet av våre frivillige, som gir oss en glimrende oversikt over varebeholdning og campens demografi.

Fikk du med deg innlegget om «omsetning» på en million «drops»? Les mer her!

Nå tar vi suksessen videre til Hellas største flyktningleir, Skaramangas. Mens vi i Nea Kavala må ha nok til å forsyne ca 500 mennesker med alt de trenger av klær, sko og annet utstyr, må vi i Skaramangas ha nok av alt til ca 3000 mennesker. Dette krever god planlegging og ekstremt mye forarbeid. Vårt flotte team i Skaramangas har i flere måneder jobbet hardt for å få dette til, og leirens innbyggere har vært delaktige under hele prosessen.

Konseptet Drop Market gir innbyggerne mulighet til valgfrihet. Innbyggerne slipper å stå i endeløse køer for å motta et sett med klær eller et par sko, som hjelpeorganisasjonene har valgt ut for dem. I Drop Market får alle tildelt faste handledager, der de kan handle det de måtte trenge med sin utdelte kreditt i markedets egen valuta «drops». Markedet har selvfølgelig prøverom slik at at innbyggerne kan finne klær som passer, både i form og farge. Dette gir en viss følelse av normalitet, og er viktig for mennesker som blir boende under umenneskelige forhold over lengre tid, og med stor usikkerhet for fremtiden. Vi kaller det distribusjon med verdighet.

Før åpningsdagen har vi mer enn 26.000 enheter i lagerbeholdningen vår, og vi gleder oss til å få dette ut til våre venner i leiren som trenger sårt både sko og undertøy.

Takk til alle frivillige og innbyggere i leiren som har gjort det mulig å få dette opp og gå, også i Skaramangas! Stor takk også til alle som har donert klær eller penger, slik at vi kan ha varer nok til å sette i gang. En særlig takk til Help Refugees, en av  våre fantastiske samarbeidspartnere i Hellas, som har gjort dette prosjektet mulig.

Vi vil trenge stadig påfyll i markedet fremover, så det er fortsatt behov for mye støtte til dette prosjektet. Dessuten er vi godt i gang med vårt tredje Drop Market som skal åpne på Chios.