Dråpen i Havet sin søsterorganisasjon lansert i USA

13. November ble Dråpen i Havet sin amerikanske søsterorganisasjon lansert i USA. Det er to tidligere frivillige, Laura Femia og Kim Proal, som sammen med Dråpen i Havets generalsekretær står bak opprettelsen av søsterorganisasjonen. Etter å ha arbeidet midt i den pågående flyktningkrisen i Hellas hadde begge de amerikanske kvinnene et sterkt ønske om å rette søkelys på og øke bevisstheten om tilstanden for mennesker på flukt også på det amerikanske kontinentet.

en gruppe barn som smiler mot kamera

Bakgrunnen for den amerikanske organisasjonen

Bakgrunnen og initiativet for å opprette Dråpen i Havet sin amerikanske søsterorganisasjonen kom etter at Laura Femia og Kim Proal var frivillige for Dråpen i Havet. Laura var frivillig første gang i 2017, da på Chios. Deretter har hun reist flere ganger, og arbeidet som frivillig ved tre av Dråpen i Havet sine nåværende lokasjoner: Lesvos, Nea Kavala og Skaramangas.

”Hovedmålet med den amerikanske søsterorganisasjonen er å øke kunnskap og bevissthet om den pågående flyktningkrisen i Hellas, og med det rekruttere fremtidige frivillige og samle inn donasjoner til mennesker på flukt.»

Laura Femia, en av grunnleggerne av den amerikanske søsterorganisasjonen ”A Drop in the Ocean US”

Femia og Proals erfaringer som frivillige for Dråpen i Havet førte til at de ønsket å rette søkelys på den europeiske flyktningkrisen i Hellas også i USA. Fra planleggingen av den amerikanske organisasjonen startet, har det gått hele 2 år før søsterorganisasjonen kunne lanseres. Les mer på deres nettside her. Trude Jacobsen, generalsekretær i Dråpen i Havet har hele tiden hatt tett dialog med Laura og Kim i denne utviklingsfasen. Hun har følgende å si om søsterorganisasjonen:

”Det er fascinerende å se hva et opphold som frivillig i flyktningleirene kan føre til. Vi ser stadig frivillige som etter et opphold i Hellas, reiser hjem igjen med en helt ny mening med livet. Å hjelpe andre blir langt viktigere når man har sett nøden med egne øyne.   Laura har gjort en enorm innsats med å stable den amerikanske organisasjonen på beina, og vi gleder oss over at det nå åpner seg flere muligheter for å formidle situasjonen i Europa, også til det amerikanske kontinentet.”

Styret består i dag av fire styremedlemmer, Kim Proal, Jordan Muse og Trude Jacobsen i tillegg til Laura Femia, som er styreleder.

Les mer om den amerikanske søsterorganisasjonene på deres hjemmeside her eller følg de i deres Facebook-gruppe her: A Drop in the Ocean USA