Dråpen på Chios i oktober

Nest etter Lesvos, er Chios den greske øya som tar imot flest flyktninger. I sommer har flere norske turister deltatt i hjelpearbeidet for flyktningene på øya, både med å ta imot de som kommer med gummibåter over havet fra Tyrkia, i transittleiren i byparken, med klessortering, matservering og donasjoner.

Nå er en liten gruppe frivillige fra Dråpen i havet på plass på øya, og deltar, i samarbeid med den lokale organisasjonen Lathra, i hjelpearbeidet.

Cathy og Tone startet i dag med innkjøp av nødvendige varer og rydding og sortering på lageret. Men det er mange behov som skal dekkes. Cathy forteller videre:

”Vi kjøpte inn tegnesaker og ønsket å gjøre aktiviteter for barna så de hadde noe gøy å tenke på. Da oppdaget vi at de hadde aktiviteter på mandager, perfekt.

Anton startet med å vise litt «show», deretter fotball, volleyball og alt som gikk an med den ballen og tau! Anthony med line, og Tone og jeg tok frem tegnesaker og satte oss ned med de andre som ville tegne. Veldig underholdene og gøy, herlig å se og høre smilene og latter som kom frem.
Litt senere kom de frivillige lokale med sine aktiviteter for barna. Men til og med voksne ble med!

De sekundene/minuttene de hadde tankene sine på kun der og da var herlig opplevelse, det var veldig mye glede å se idag.

Men også mange sterke tegninger som barn fra 3 år tegner! Noe ingen barn burde oppleve eller ha i sine tanker når man er barn! Mye følelser – det var trist og hjerteskjærende å se disse betydningsfulle tegningene!
Fred og krig og redsel! Ellers har dagen vært fantastisk.”

De nærmeste dagene kommer forsterkninger fra DiH til Chios. Vi ønsker våre frivillige ”dråper” lykke til videre med innsatsen!