EQUAL! Fordi verdien av et menneske er lik, uansett bakgrunn.

I vårt arbeid i flyktningleirene hører vi daglig sterke historier fra mennesker på flukt. De forteller at de har flyktet fra land der de som mennesker ikke har noen rettigheter, der deres liv ikke er noe verdt.

To kvinner foran dråpen i havert skilt

Deres siste håp om et vanlig og verdig liv er Europa. Men Europa har stengt dørene og gjort det svært vanskelig å komme inn. Det er ikke lenger rom i herberget. I flere av flyktningleirene er det nå så overfylt at folk forteller at de ikke engang har plass til å legge seg ned i teltene om natten. Privatliv er ikke-eksisterende. Ved kampanjen EQUAL ønsker vi å belyse det at alle mennesker er like mye verdt, enten de bor i et telt i et flyktningleir eller i en villa i Norge.

De to neste ukene kommer vi til å kjøre en Instagram-kampanje der vi poster bilder av mennesker med ulik bakgrunn, men med samme genser. Vi håper at flere får øynene opp for den vanskelige situasjonen mennesker på flukt befinner seg i. Vi håper flere ønsker å være med på å hjelpe mennesker på flukt, og at vi sammen kan påvirke beslutningsmyndigheter til å føre en mer inkluderende og humanitær politikk.

Vil du også være med på å styrke dette budskapet og samtidig støtte mennesker på flukt? Da kan du skaffe deg en EQUAL-genser i vår nettbutikk. Og husk å del også dine EQUAL-bilder i sosiale medier med hashtags: #weareequal #adropintheocean #drapenihavet #equal

Vi ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere GOSH og Semway for all hjelp med å få kampanjen på plass!