Et pusterom i Nea Kavala

Noen spiller sjakk, andre lager håndarbeid, trener eller lærer seg gresk. På vårt nye Drop Centre i flyktningleiren Nea Kavala har vi aktiviteter for alle aldre. Nå er senteret, bygget på dugnad av frivillige feltarbeider og beboere fra leiren, fylt av latter og gode samtaler.

Håndarbeidsaktiviteter i Nea Kavala
Foto: Dråpen i Havet

I flyktningleiren Nea Kavala bor det omtrent 750 mennesker. Nesten halvparten er fra Afghanistan og 40 prosent er barn.  Mange har blitt flyttet hit fra øyene, og bor i containere på svært liten plass, eller i telt som ikke er vinterisolert.

Vi ønsket å bygge et sted hvor beboerne i flyktningleiren kunne slappe av, føle tilhørighet og mestring. Tidligere hadde vi en Drop Shop, et lokale som vi brukte til å distribuere klær. På grunn av endrede behov i leiren, bestemte vi oss for å renovere lokalet til et samfunnssenter. Etter en god dose med dugnadsånd, sto senteret klart i desember 2019. Nå er det endelig i full drift.

På senteret kan brukerne lære gresk eller IT, holde på med sport eller håndarbeid. Barn kan leke, tegne og se på film. På verkstedet lærer en å reparere eller bygge møbler.

I løpet av bare to måneder har senteret allerede blitt en viktig sosial arena hvor alle kan møtes for en kaffe, te eller bare en prat.

Kanskje kunne du tenke deg å jobbe frivillig i Nea Kavala?

Sjekk ut våre aktiviteter her:

Bidra til forutsigbar hjelp for mennesker på flukt

Velg beløp og betalingmetode her