Slik får du skattefradrag

Dråpen i Havet er av Skatteetaten godkjent som organisasjon for skattefradrag. Det betyr at du kan få fradrag for gaver til organisasjonen, dersom de utgjør minimum 500 kroner i løpet av kalenderåret. Du kan maksimalt få fradrag for 50.000 kroner i løpet av året.

For å kunne rapportere gaven inn til Skatteetaten trenger vi ditt personnummer. For gaver der personnummer ikke er registrert vil vi dessverre ikke kunne innrapportere gaven. Fradraget vil bli ført opp på selvangivelsens post 3.3.7.

Les mer på Skatteetatens nettsider

Gaver via Facebook

Gaver gitt via Facebook gir ikke automatisk skattefradrag selv om du har registrert personnummer. Dette er fordi Dråpen i Havet ikke mottar personopplysninger fra Facebook, men du kan fortsatt få fradrag for disse gavene hvis du sender kvittering eller skjermbilde av donasjonen til giver@drapenihavet.no.

NB: kvitteringer for Facebook-donasjoner havner ofte i sosialt– eller reklame-fanene, men du finner dem enkelt hvis du søker på Kvittering for bidrag til innsamlingsaksjon.

Gaver via innsamlingsaksjoner

Innsamlingsaksjoner er ikke fradragsberretiget. Innsamlinger innebærer at flere mennesker bidrar, og da blir det feil å gi skattefradrag til initiativtaker av innsamlingsaksjonen. Hver enkelt bidragsyter kan imidlertid fortsatt få fradrag for gaver gitt til en innsamlingsaksjon, så lenge dokumentasjon beskrevet over er sendt inn.

Fyll ut skjema:

Skattefradrag
Sending