FAQ

Kan du klare å gå 300 000 skritt i november og samtidig hjelpe mennesker på flukt?

Hvis du går 10 000 skritt om dagen hver dag i hele november, utgjør det totalt 300 000 skritt. Samtidig som du får rørt litt på en kropp som kanskje trenger mosjon etter mange måneder med hjemmekontor, så støtter du en god sak.
Ved å bli med på utfordringen 300 000 skritt i november utgjør du virkelig en forskjell for mennesker på flukt.

Vi har en egen Facebook-gruppe for alle dere som deltar i utfordringen. Bli med, del dine daglige oppnåelser og vær hverandres heiagjeng!

Har du spørsmål? Ta en titt på vår FAQ nedenfor, eller send en e-post til Cicilie på challenge@drapenihavet.no 

Hva er 300 000 skritt i november?
Dette er en utfordring om å gå 300 000 skritt i løpet av november, samtidig som man samler inn penger til Dråpen i Havet sitt arbeid for mennesker på flukt.

Må jeg gå 300 000 skritt på en gang?
Nei, målet er å gå 300 000 skritt totalt i løpet av november måned, noe som tilsvarer 10 000 skritt om dagen. Det er opp til deg hvordan du fordeler de 300 000 skrittene i løpet av måneden, ut i fra hva som passer deg best. Ta gjerne noen lenger turer og samle ekstra mange skritt de dagene det passer deg best.

Hvordan holder jeg styr på hvor mange skritt jeg har gått?
Om du har en smartklokke (apple watch, fitbit eller lignende) kan du bruke denne til å se om du har nådd målet ditt hver dag. De kommer med en tilhørende app på telefonen din hvor man som regel får opp en fin statistikk og oversikt over flere uker. Du kan bruke fitness- apper slik som Strava, eller kanskje telefonen din allerede har en skritteller-app du kan bruke for å holde oversikt. Ikke glem å poste en oppdatering  i Facebook-gruppen og la oss få vite hvordan det går med deg!

Skal jeg publisere mine daglige skritt noe sted?
Vi krever ingen innrapportering om antall skritt du har tatt. Det er heller ingen krav om at du publiserer antall skritt i Facebook-gruppen, men det er bare hyggelig om du vil dele en oppdatering eller tre underveis i utfordringen. Uavhengig av om du har nådd målene eller ei.

Hva slags utstyr trenger jeg?
Godt humør og ønske om å klare målet er en god start, men også gode sko som du trives med å ha på deg er nødvendig. Lette joggesko med god demping og støtte om føret er tørt, goretex kanskje om det er litt bløtt, støvler om det høljer ned og fjellsko om du skal opp og se. Og ikke glem den gode, varme lua som vi sender ut til alle som tar utfordringen. Kle deg etter været, og husk at det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær 😉

Kan jeg gå mer enn 300 000 skritt?
Absolutt! Å sette seg et mål om 300 000 skritt for så å overgå det målet ville jo vært helt fantastisk!

Hva skjer om jeg ikke klarer det og likevel har mottatt gaven?
Du trenger ikke levere tilbake den fine lua, selv om du ikke klarer alle skrittene denne måneden. Se på det som en god start, og fortsett gjerne også i månedene som kommer.

Må jeg gå 300 000 skritt i november eller kan jeg gjøre det i en annen måned?
Ved å delta i november når utfordringen holdes vil du ha mulighet til å dele inspirasjon, støtte, tips og erfaringer, samt få støtte og motivasjon fra resten av deltagerne som alle er samlet i Facebook-gruppen.

Hvordan registrerer jeg meg for å få tilsendt utfordrings pakken?
Du kan registrere deg som deltager i 300 000 skritt i november-utfordringen og få din gratis pakke ved å klikke her

Hva er i velkomstpakken?
En flott lue, helt gratis, og et informasjonsskriv.

Når vil jeg motta  pakken min?
Pakkene sendes ut fortløpende fra vårt lager, og vi gjør det vi kan for å få pakken frem til deg kort tid etter registrering. Grunnet postgang og andre ting utenfor vår kontroll kan du måtte regne med et par uker før den ankommer deg. Vi sender dessverre ikke pakker utenfor Norge.

Hvordan setter jeg opp en 300 000 skritt i november Facebook- innsamling?
Å bruke Facebook-innsamling er den letteste måten å samle inn penger til din 300 000 skritt utfordring. Når du har satt opp innsamlingen din, prøv å gi en donasjon til den selv så du kommer i gang, og inviter dine nærmeste venner og familie til å sponse utfordringen din også.

Klikk HER for å sette opp din innsamlingsaksjon. Alt er fylt ut automatisk for deg så det tar kun 20 sekunder.

Hvordan inviterer jeg vennene mine til å donere til min Facebook- innsamling?
Å invitere venner og familie til å gi til din Facebook- innsamling er enkelt. Inne i innsamlingen din finner du en knapp som heter ‘Inviter vennene dine’. Der vil du se en liste over dine venner og kjente, med en knapp på høyre side ved navnet deres markert med ‘Inviter’.
For mer informasjon, se Facebook sin hjelpeside HER.

Hvilke betalingsalternativer kan brukes når man skal donere til en Facebook- innsamling?
Når man donerer via Facebook-innsamling kan man bruke Visa eller Mastercard.
Mer informasjon om betalingsalternativer for Facebook- innsamling finner du HER:

Hvor mye må jeg samle inn?
Facebook-innsamling er automatisk satt opp med en mål-sum, men vi setter stor pris på alle bidrag – store som små. Det du samler inn går til våre prosjekter for mennesker på flukt i Hellas og Bosnia Herzegovina. Det ville vært helt fantastisk om du klarer å samle inn 2000 kroner i løpet av hele måneden, og det er selvsagt lov å øke innsamlingsmålet.

2000 kroner bidrar til å sikre at 11 babyer i flyktningleirer i Hellas får rene bleier i en hel måned, eller at 8 barn får seg en varm vinterjakke.

Må jeg lage en Facebook- innsamling?
Alle er velkommen til å delta i aksjonen, med eller uten innsamling.Vi setter selvfølgelig pris på det hvis du oppretter en aksjon da Dråpen i Havet er en liten organisasjon uten statsstøtte, og mye av arbeidet er basert på frivillighet. Hvis du ikke har lyst til å invitere hele vennelisten på Facebook til å bidra, så kan du jo starte med en eller to nære venner som du vet har lyst til å bidra. Det gir litt ekstra motivasjon å gå stegene samtidig som du vet at du bidrar til å gjøre hverdagen i leirene litt bedre. Å sette opp en innsamling på Facebook er den enkleste måten å samle inn midler på, det er superenkelt og alle innsamlede midler blir automatisk overført til Dråpen i Havet uten at du trenger å gjøre noe som helst. I tillegg er det helt gebyrfritt, noe som betyr at alle innsamlede midler går direkte til organisasjonen. Start din egen facebook- innsamling HER. Vi ønsker deg masse fine turer i november uansett hva du velger å gjøre, og takker for engasjementet.

Noen jeg kjenner er ikke på Facebook men ønsker å donere. Hvordan kan de gjøre det?
De kan sende sitt bidrag via Vipps til 134357 (DIH 300 000 skritt i november), og skrive ditt navn i kommentarfeltet. merk, deres bidrag til din innsamling vil da ikke være synlig i selve innsamlingen på Facebook.. Eller de kan vippse til deg og så betaler du inn til innsamlingen din for dem.

En venn donerte til innsamlingen ved en feil. Kan dere refundere pengene?
Du kan be Facebook om en refusjon selv ved å følge trinnene på denne hjelpesiden.

Kan jeg delta i 300 000 skritt i november -utfordringen med venner eller kollegaer?
Selvsagt kan dere være flere som deltar sammen. Det gjør det bare ekstra morsomt. Se gjerne på utfordringen som en teambuilding- aktivitet sammen med kollegaene dine. Dere vil bli overrasket over hvor mange som vil følge og heie på dere, og ikke glem å dra med dere sjefen!

Kan jeg delta i 300 000 skritt i november- utfordringen om jeg bor i utlandet?
Ja, du kan absolutt delta i 300 000 skritt i november selv om du er bosatt I utlandet. Vi har dessverre ikke mulighet til å sende deg velkomstpakken, men håper du finner glede i å være med i Facebook- gruppen med de andre som gjennomfører utfordringen.

Hva brukes registreringskoden til?
Registreringskoden trenger du først og fremst hvis du har noen spørsmål rundt kampanjen eller ordren din, slik at vi enklere kan finne den frem hvis du har noen spørsmål.