FAQ

Kan du klare å gå 300 000 skritt i november og samtidig hjelpe mennesker på flukt?

Kan du klare å gå 300 000 skritt i november og samtidig hjelpe mennesker på flukt?  

Hvis du går 10 000 skritt om dagen hver dag i hele november, utgjør det totalt 300 000 skritt. Samtidig som du får beveget kroppen og kanskje luftet hodet litt, så støtter du en god sak. Ved å bli med på 300 000 skritt i november-utfordringen utgjør du virkelig en forskjell for mennesker på flukt. Vi har en egen Facebook-gruppe for alle dere som deltar i utfordringen. Bli med, del dine daglige oppnåelser og vær hverandres heiagjeng!  

Har du spørsmål? Ta en titt på vår FAQ nedenfor, eller send en e-post til  challenge@drapenihavet.no   

Hva er 300 000 skritt i november?  
Dette er en utfordring om å gå 300 000 skritt i løpet av november, samtidig som man samler inn penger til Dråpen i Havet sitt arbeid for mennesker på flukt.  

Må jeg gå 300 000 skritt på en gang?   Nei, målet er å gå 300 000 skritt totalt i løpet av november måned, noe som tilsvarer 10 000 skritt om dagen. Det er opp til deg hvordan du fordeler de 300 000 skrittene i løpet av måneden, ut i fra hva som passer deg best. Ta gjerne noen lenger turer og samle ekstra mange skritt de dagene det passer deg best.  

Hvordan holder jeg styr på hvor mange skritt jeg har gått?   Om du har en smartklokke (apple watch, fitbit eller lignende) kan du bruke denne til å se om du har nådd målet ditt hver dag. De kommer med en tilhørende app til telefonen din hvor man som regel får opp en fin statistikk og oversikt over flere uker. Du kan også bruke fitness apper slik som Strava, eller kanskje telefonen din allerede har en skritteller-app du kan bruke for å holde oversikt. Ikke glem å poste en oppdatering i Facebook-gruppen og la oss få vite hvordan det går med deg! 

Hva slags utstyr trenger jeg?   Godt humør og ønske om å klare målet er en god start, men også gode sko som du trives med å ha på deg er nødvendig. Lette joggesko med god demping og støtte om føret er tørt, goretex kanskje om det er litt bløtt, støvler om det høljer ned og fjellsko om du skal opp og se. Kle deg etter været, og husk at det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær. Når mørket faller på så husk at det er viktig å være synlig, så refleks eller hodelykt kan også være kjekt.

Kan jeg gå mer enn 300 000 skritt?  
Absolutt! Å sette seg et mål om 300 000 skritt for så å overgå det målet ville jo vært helt fantastisk!  

Hva skjer om jeg ikke klarer det og likevel har mottatt gaven?  Du trenger ikke levere tilbake den gaven, selv om du ikke klarer alle skrittene denne måneden. Se på det som en god start, og fortsett gjerne  også i månedene som kommer. 

Må jeg gå 300 000 skritt i November eller kan jeg gjøre det i en annen måned?   Ved å delta i november når utfordringen holdes vil du ha mulighet til å dele inspirasjon, støtte, tips og erfaringer, samt få støtte og motivasjon fra resten av deltagerne som alle er samlet i Facebook-gruppen. 

Hvordan registrerer jeg meg for å få tilsendt utfordrings pakken? 
Du kan registrere deg som deltager i 300 000 skritt utfordringen og velge å motta velkomspakken her 

Om jeg valgte velkomstpakke, når vil jeg motta den?  Pakkene sendes ut fortløpende fra vårt lager, og vi gjør det vi kan for å få den frem til deg kort tid etter registrering. Grunnet postgang og andre ting utenfor vår kontroll kan det ta opptil 1-2 uker før den ankommer deg. Vi sender dessverre ikke pakker utenfor Norge.  

Jeg valgte å ikke motta velkomspakke når jeg registrerte meg, nå angrer jeg. Kan jeg likevel få en pakke?  Full forståelse for at man kan angre seg I ettertid, men vi har dessverre ikke mulighet til å ettersende velkomspakke om man valgte ‘nei takk’ når man registrerte seg. Tracker kalenderen man kan bruke for å loggføre sine skritt ligger tilgjengelig som nedlastbar fil I facebook gruppen her 

Hvordan setter jeg opp en 300 000 skritt i november Facebook innsamling?  Å bruke Facebook fundraiser er den letteste måten å samle inn penger til din 300 000 skritt utfordring. Når du har satt opp innsamlingen din, prøv å gi en donasjon til den selv, så du kommer i gang, og inviter dine nærmeste venner og familie til å sponse utfordringen din også.  

Klikk her for å sette opp din innsamlingsaksjon.  Alt er fylt ut automatisk for deg, det tar kun noen sekunder.  

Hvordan inviterer jeg vennene mine til å donere til min Facebook innsamling? Å invitere venner og familie til å gi til din Facebook innsamling er enkelt. Inne i innsamlingen din finner du en knapp som heter ‘Inviter vennene dine’. Der vil du se en liste over dine venner og kjente, med en knapp på høyre side ved navnet deres markert med ‘Inviter’. For mer informasjon, se Facebook sin hjelpeside her:https://www.facebook.com/help/ipad-app/250841281964314 

Hvilke betalingsalternativer kan bruker når man skal donere til en Facebook innsamling?  Når man donerer via Facebook innsamling kan man bruke Visa eller Mastercard. Mer informasjon om betalingsalternativer for Facebook innsamling finner du her: https://www.facebook.com/help/819520538201159/?helpref=related  

Hvor mye må jeg samle inn?  Facebook innsamling er automatisk satt opp med en mål-sum, men vi setter stor pris på alle bidrag – store som små. Det du samler inn går til våre prosjekter for mennesker på flukt i Hellas, Polen og Bosnia Herzegovina. Det ville vært helt fantastisk om du klarer målet om å samle inn 2000 kroner i løpet av hele måneden, og det er selvsagt lov å øke innsamlingsmålet. Det gjøres enkelt direkte inne I din egen innsamling. 

2000 kroner bidrar til å sikre at 11 babyer i områdene vi jobber i får rene bleier i en hel måned, eller at 8 barn får seg en varm vinterjakke.  

Må jeg lage en Facebook innsamling?   Facebook innsamling er den enkleste måten for deg å samle inn penger på. Det gjør det enkelt. Midlene som blir samlet inn blir automatisk overført til Dråpen i Havet uten at du trenger å gjøre noe som helst. Og, det er helt gebyrfritt så alle innsamlede midler går direkte til organisasjonen.  Start din egen facebook innsamling her 

Noen jeg kjenner er ikke på Facebook men ønsker å donere. Hvordan kan de gjøre det?  De kan sende sitt bidrag via Vipps til 134357 (DIH 300 000 skritt i november), og skrive ditt navn i kommentarfeltet. merk, deres bidrag til din innsamling vil da ikke være synlig i selve innsamlingen på Facebook.. Eller de kan vippse til deg og så betaler du inn til Facebook innsamlingen din for dem.  

En venn donerte til innsamlingen min ved en feil. Kan dere refundere dem?  Man kan be Facebook om en refusjon selv ved å følge trinnene på denne hjelpesiden: 

https://www.facebook.com/help/1409509059114623

Kan jeg delta i 300 000 skritt i november utfordringen med venner eller kollegaer?  Selvsagt kan dere være flere som deltar sammen! Det gjør det bare ekstra morsomt synes vi. Se gjerne på utfordringen som en team-building aktivitet sammen med kollegeene dine, eller enda en måte å være med gode venner på I en ellers fylt opp hverdag. Dere vil bli overrasket over hvor mange som vil følge og heie på dere. 

Kan jeg delta i 300 000 skritt i november utfordringen om jeg bor i utlandet?   Ja, du kan absolutt delta i 300 000 skritt i november selv om du er bosatt I utlandet. Vi har dessverre ikke mulighet til å sende deg velkomstpakken, men håper du finner glede i å være med i Facebook gruppen med de andre som gjennomfører utfordringen.  

Er det noen aldersgrense eller andre begrensninger for å delta?  Vi har ingen øvre aldersgrense for å delta i utfordringen. Om man har en Facebook-konto og et ønske om å være med på utfordringen for en god sak, så er vi kjempe glade for at du deltar. Det er ingen kostnader eller forpliktelser knyttet til å delta i verken samling av skritt eller innsamling til arbeidet vårt. Du sanker skritt basert på ditt eget utgangspunkt, og det er mulig å regne om annen fysisk aktivitet til skritt. Det ligger en oversikt i facebook-gruppen her https://www.facebook.com/groups/novemberutfordring2022/permalink/667192208160341/
Vi blir selvfølgelig glade for om du velger å sette opp en innsamling til inntekt for arbeidet vårt for mennesker på flukt, her
https://givepanel.me/fb/m8rZ21zp?started=true

Må jeg ha helseattest eller noe annet dokument fra medisinsk personell for å delta i utfordringen?  Vi som organisasjon krever ikke noen dokumentasjon på helsetilstand før man melder seg som deltager. Denne utfordringen er lagt opp til at man selv fritt styrer tempo og gjennomføring baser på sitt eget utgangspunkt, og vi stoler på at deltagerne selv klarer å vurdere hva som er riktig for seg og sin kropp. Dette gjelder også om man underveis i utfordringen skulle bli syk eller skadet. Målet her er å inspirere til litt mer fysisk aktivitet iløpet av november, en måned som kan oppleves som mørk og trist. Dette samtidig som man samler inn midler til det viktige arbeidet for mennesker på flukt, som utføres i tre ulike land per vinteren 2022.


Utfordringen i regi av Dråpen i Havet er helt frivillig å delta på. Du som deltager er bestemmer selv når og hvordan skritt skal gjennomføres og loggføres i november måned, og hver deltager tar selv ansvar for egen sikkerhet og helse underveis i utfordringen.