Stegene før feltoppdrag

Nedenfor har vi samlet informasjon om hele prosessen fra du registrerer deg som frivillig feltarbeider hos oss, og til du skal reise.

Listen gir en stegvis forklaring på det du må foreta deg før du reiser, men også informasjon om vaksinasjon, helsekort og forsikring.

Innhold:

 1. Registrer deg
 2. My Page/Min side
 3. Book din reise
 4. Facebook gruppe
 5. «Drop field training»
 6. Sjekk forsikring og helsekort
 7. Vaksiner deg
 8. Greske myndigheter

1. Registrer deg

 • Registrer deg som frivillig feltarbeider her. Dersom du opplever tekniske utfordringer med registreringen prøv en annen nettleser. Ved spørsmål om registreringen, kontakt frivillig@drapenihavet.no
 • Les og aksepter retningslinjene for feltarbeidere her
 • Registrer deg som fastgiver her*
 • Din søknad om feltlokasjon vil bli besvart etter at du har definert ønsket tidspunkt og lokasjon for reisen. Du får en mail som godkjenner eller avslår dette.
 • Dersom søknaden din blir godkjent vil du få en e-post med link til innlogging på «MY PAGE». På «MY PAGE» vil du finne viktig informasjon om reisen din.
 • Noen ganger har vi nok feltarbeidere, og da blir ikke alle som ønsker det godkjent for sin reise. Prøv gjerne da en annen tidsperiode eller en annen destinasjon.

*Det er endel kostnader forbundet med å ha et godt apparat rundt våre frivillig som skal jobbe i leirene. I tillegg går det med mye administrativt arbeid for å tilrettelegge for de frivilliges opphold. Fra og med 2018 innførte vi et krav om at alle frivillige som reiser som en del av Dråpen i Havet, registrerer seg som medlem. Dette kan man gjøre her, og det innebærer en månedlig betaling på 100,- Du kan si opp denne avtalen om du måtte ønske det etter at ditt frivilligopphold er ferdig, men vi håper jo at flest mulig vil fortsette å støtte arbeidet, og ser at dette er en fin måte å hjelpe de som trenger det. Når du har første møte med koordinator i felt må du ha med en kopi, screenshot eller mailbekreftelse av at du er fastgiver.

2. My Page

 • Det er viktig at du logger inn på «MY PAGE». Du har fått innloggingsdetaljer på e-post.
 • På «MY PAGE» vil du finne viktig informasjon om reisen din, samt nødvendige forberedelser før utreise.
 • Ved første innlogging vil du bli bedt om å fylle inn detaljer om kontaktperson i nødstilfelle.
 • Dersom du ikke har logget inn på «MY PAGE» eller fullført de nødvendige forberedelser to uker før feltoppdraget starter tar vi utgangspunkt i at du ikke kommer og du vil derfor ikke bli satt opp på aktivitetene i felt.

3. Book din reise – Transport, overnatting og leiebil

Vent med å booke din reise og bosted til du har fått en bekrefelse e-post fra oss

 • Når du registrerer deg i skjemaet, registrerer du så første dag for opplæring i felt.
 • Husk at første opplæringsdag må falle på en mandag eller torsdag.
 • Arbeidsperioden må vare minst 10 dager.

4. Informasjon og deltakelse i Facebookgruppe

 • Du vil bli lagt til reisegruppe på Facebook hvor du får informasjon om reisemålet og kommer i kontakt med andre frivillige som skal til samme sted. Les informasjon nøye før du reiser.

5. «Drop field training»

– Obligatorisk nettbasert opplæringsprogram for frivillige feltarbeidere

I  2019 lanserte vi vårt obligatoriske nettbaserte opplæringsprogram for alle nye og returnerende frivillige feltarbeidere. Det nettbaserte opplæringsprogrammet har som mål å å forberede frivillige på hva de kan forvente når de er en frivillig feltarbeider: både praktisk og mentalt. Det gir også innsikt og refleksjon før man arbeider frivillig i eller rundt flyktningeleirer. Vi tror at ved at våre frivillige feltarbeidere gjennomgår denne treningen før deres frivillige oppdrag vil det forbedre kvaliteten på vårt arbeid i Hellas, såvel som at våre frivilliges erfaringer i felt blir enda bedre. Når den frivillige har blitt akseptert for feltopphold vil de motta en link til opplæringsprogrammet. Selve opplæringen tar ca. 90 minutter og må gjennomføres i tillegg til eksamen før avreise i felt. Når opplæringen på nett og det frivillige oppdraget med Dråpen i Havet i Hellas er fullført, kan de frivillige få tildelt en attest ved henvendelse til koordinator i felt.

6. Sjekk forsikring og helsekort

 • Du må ha gyldig forsikring og Europeisk helsekort (hvis du er europeisk borger) før du reiser.

7. Vaksine er viktig

 • Det er utbrudd av skabb, lus og hepatitt i leirene.
 • Her kan du lese om hvordan du kan beskytte deg selv og andre mot Coronaviruset.

Kontakt din fastlege for vaksiner. Vi anbefaler: Trippelvaksine (meslinger, røde hunder, kusma), Hepatitt A og B, Polio, Tuberkulose, Stivkrampe, Difteri og Kikhoste, Hjernehinnebetennelse.

8. Greske myndigheter

 • Alle som skal jobbe med Dråpen i Havet i Hellas må registrere seg hos Greske myndigheter i følgende portal. Du kan ikke forvente svar på denne. Det holder å gjennomføre registreringen.

Mer informasjon

Bli feltarbeider?

Tiden i felt

Her jobber vi