Første Drop Academy holdt på Lesvos

Den andre uken i september holdt Dråpen i Havet sitt første Drop Academy i rolige omgivelser på øya Lesvos.

en gruppe smilende mennesker på en terrasse
Birgit Hjelmtvedt omkranset av deltakere på Drop Academy. Fra venstre: Carlos Moreno, Kinga Garrido, Signe Korntved, Andreia Cardoso, Jessica Timmins, Bjørnar Larsen, Swapnil Mindhe, Jeppe Robert Lautsten, Joanna Rich, Nanna Falk. Foto: Knut Bry, Tinagent.

Drop Academy, et ledertreningsprogram utviklet av HR- og beredskapssjef Birgit Hjelmtvedt, har som mål å styrke den felles forståelsen for vårt oppdrag, våre etiske verdier, verktøy og retningslinjer.

Dråpen i Havet ønsker å uttrykke takknemlighet til våre frivillige ledere ved å invitere dem på ledertreningskurs. Siden starten i 2015 har mer enn 80 frivillige bidratt som ledere og koordinatorer i Hellas. På Lesvos samlet ti av de nåværende lederne seg for å dele sine erfaringer, diskutere hvordan man kan utvikle organisasjonen videre, og tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter.

Lesvos var det første stedet hvor Dråpen i Havet jobbet. Man hjalp flyktninger som ankom med båt til øya, og det var derfor naturlig å legge det første Drop Academy hit. Deltakerne møttes i et vakkert kloster – Metochi Study Centre – drevet av Universitet i Agder. Klosteret ble oppført i det 16. århundre, og er dedikert til to gresk-ortodokse helgener.

Swapnil Mindhe, frivillig- og prosjektkoordinator i Athen.

Dråpen i Havet jobber for tiden på tre steder i Hellas; Athen, Chios og Nea Kavala i Nord-Hellas. Alle stedene var representert på Drop Academy, i tillegg til representanter fra Drop-in Centre i Athen.

Drop Academy var utrolig givende, og jeg vil trekke det fram som en av hovedgrunnene til at jeg valgte å bli en del av Dråpen i Havets koordinatorteam, sier Swapnil Mindhe.

Birgit, som har jobbet med HR og personalledelse i en årrekke, ledet deltakerne gjennom det to dager lange opplegget. Hun understreket viktigheten av å ha et felles tankesett. Dette er viktig for å opprettholde Dråpen i Havets posisjon blant flyktninger, frivillige og samarbeidspartnere.

Foran: Jeppe Lautsten and Swapnil Mindhe. Bak: Andreia Cardoso and Kinga Garrido.

Gjennom forelesninger, individuell refleksjon, gruppearbeid, case-studier, rollespill og diskusjoner tilegnet deltakerne på Drop Academy seg ny kunnskap som vil bidra til å styrke lederegenskapene deres.

Deltakerne var glade for å ha deltatt på Drop Academy, og forlot Lesvos med ny motivasjon, nye venner og nye ferdigheter. De understreket viktigheten av å komme sammen for diskutere ulike erfaringer, verdier og meninger.

Drop Academy vil være tilgjengelig for frivillige koordinatorer og andre ledere for Dråpen i Havet i Hellas.