Fredly folkehøgskole har strikket den fineste Dråpen-lua

Vinneren av strikkekonkurransen er kåret og oppskriften er klar. Nå kan du strikke din egen Dråpen-lue for å støtte mennesker på flukt.

Strikkeoppskrift lue Dråpen i Havet
Signe Stålegård strikket det vinnenende innslaget til Dråpen i Havet sin strikkekonkurranse. Foto: Signe Stålegård

Våren 2021 inviterte Dråpen i Havet folkehøgskoler over hele landet til å designe og strikke en egen Dråpen-lue. Målet med konkurransen var at Dråpen i Havet skulle få sin egen lue som nordmenn og andre kan bruke med for å vise solidaritet med mennesker på flukt og gjøre situasjonen for flyktninger og andre migranter mer kjent blant den norske befolkningen.

Kjøp strikkeoppskrift til Dråpen-lua

Folkehøgskolene valgte selv om de ville ha en intern konkurranse blant sine elever der de valgte én lue som ble sendt inn til Dråpen i Havet, eller om alle skulle samarbeide om et felles bidrag. Konkurransen ble avsluttet i slutten av april.

Signe Stålegård, daværende elev ved Fredly folkehøgskole utenfor Trondheim, designet og strikket det vinnende innslaget.  

– Jeg hadde akkurat strikket en lue så da var jeg liksom litt «i det». Og så tenkte jeg bare at ja, det her må jeg få til. Og så hadde jeg lyst til å engasjere meg for mennesker på flukt, forteller hun.

– Jeg liker å strikke og å være kreativ, og det at det går til en god sak er veldig bra.

Foto: Saturnia garn

Etter å ha kåret vinneren har Dråpen i Havet samarbeidet med strikkebutikken Saturnia garn om å lage en strikkepakke med garn og oppskrift. Pakken vil være tilgjengelig i Saturnia garn sine fysiske butikker i Oslo og Moss – og på nett. Strikkeoppskriften alene kan kjøpes i Dråpen i Havet sin nettbutikk.

Kjøp strikkepakke til Dråpen-lua

Dråpen i Havet jobber for å bedre leveforholdene til mennesker på flukt i Hellas og i Bosnia-Hercegovina. Vi gir direkte og umiddelbar støtte i, og utenfor, flyktningleirer, ved å distribuere mat, klær og hygieneartikler og ved å organisere aktiviteter med fokus på utdanning, mestring, integrering og felleskap- og kapasitetsbygging.

Arbeidet i felt gjennomføres av erfarne koordinatorer og frivillige feltarbeidere, som har vært gjennom våre opptaksrutiner og kurs.

Bidra til forutsigbar hjelp for mennesker på flukt

Velg beløp og betalingmetode her