Frivillig feltoppdrag

Les viktig informasjon om koronaviruset her.

Dråpen i Havet har som formål å yte støtte til mennesker på flukt, samt å spre informasjon om flyktninger og migranters livssituasjon. Der det er aktuelt vil hovedfokuset rettes mot å hjelpe barn og deres mødre.  Hjelpearbeiderne bistår med mottak av mennesker på flukt fog arbeider i og utenfor leirene der flyktningene bor. I flyktningleirene samarbeider vi med UNHCR, IOM og DRC.

Over 6500 frivillige fra 60 ulike land har bidratt siden 2015.

Bli med du også?

Barneaktiviteter, Lesvos

Arbeidsoppgaver som feltarbeider

Dråpen i Havet er tilstede med frivillige hjelpearbeidere i Athen-området, i Nord-Hellas, på Samos og Lesvos. På fastlandet jobber vi direkte inn i flyktningleirene Skaramangas, Elefsina og Nea Kavala mens vi jobber i Moria flyktningleir på Lesvos, som driftes av greske myndigheter. Vårt arbeid består i stor grad av distribusjon av mat, klær og nødvendige hygieneartikler. Vi arrangerer også et et stort utvalg aktiviteter for barn og voksne.Oppgavene er i stadig endring, avhengig av behovene på de ulike destinasjonene. Vi oppfordrer derfor våre feltarbeidere til å være fleksible når det gjelder oppgavene i felt. Arbeidet kan bestå av distribusjon av mat og klær, sortering- og organisering på lager, ulike aktiviteter for barn og voksne som håndarbeid, sport, spill og undervisning. I flyktningleirene samarbeider vi med organisasjoner som UNHCR, IOM og DRC.

 

Tiden som feltarbeider

Dagene som feltarbeider kan være lange, med varierte oppgaver både i og utenfor leirene. Ved å bistå som feltarbeider for Dråpen i Havet forventes det at du vier din tid til de oppgaver som fordeles av våre koordinatorer. Vi er helt avhengig av all hjelp vi kan få, og at alle feltarbeidere er innforstått med at man er en del av et team som bistår med ulike oppgaver på ulike steder. Fleksibilitet er derfor viktig. Teamene består både av internasjonale frivillige og beboere i leir. Respekt og forståelse for hverandre er forventet.

 

Opplæring og koordinering i felt

På alle våre destinasjoner, vil du bli tatt i mot av en koordinator, som gir deg opplæring og organiserer deg i et team med andre frivillige. Koordinatoren følger deg opp gjennom hele oppholdet, og alle frivillige deltar på ukentlige møter i felt. Koordinatorene arrangerer fellesmiddager med jevne mellomrom, og har ansvar for debrief om nødvendig etter en hendelse eller etter en evakuering.Langtidsfrivillige får egne en til en samtaler med jevne mellomrom. Alle frivillige får en avslutningssamtale når de slutter.

Koordinatorer for Dråpen i Havet reiser på eget ansvar, og vi ønsker en minimums oppdragslengde på 3 måneder. Kandidater som har mulighet til å bidra mer enn fire måneder vil bli foretrukket. For Site Koordinator, er det en forutsetning at man har mulighet til å bidra i minst 6 måneder sammenhengende. Dråpen i Havet dekker reisekostnader, bosted og leiebil på destinasjonen. Koordinatorer kan få økonomisk støtte til å dekke sine personlige utgifter under oppholdet. For de første fire månedene er beløpet på €300. Fra den femte måneden, vil beløpet være €400. Les mer om rollen som koordinator her, og se ledige oppdrag her

 

«Å være koordinator, for meg, er å inspirere andre til å gjøre gode handlinger og samtidig ha en god opplevelse. Det handler om å spre budskapet om at det viktigste oppdraget vi har er å gi kjærlighet og håp til de som trenger det mest.» – Cláudia Sabença, tidligere prosjekt- og logistikk koordinator for Dråpen i Havet. Les hele intervjuet her

Over 6500 frivillige siden 2015
100 000 mennesker lever på flukt i Hellas
60% er kvinner og barn

Eksempel på en dag som feltarbeider

Tid  

Aktivitet

09-11

Oppmøte. Avreise til camp/arbeidssted. Hente nødvendig utstyr.

Forberede aktiviteter – Starte aktiviteter

11-13

Aktiviteter i camp (undervisning, lek, håndarbeid, sport)

13-14

Egen lunsj

14.30/15- 17

19-22

Aktiviteter i camp

Kveldsarrangementer 

Boforhold, kostnader og transport

Feltarbeidere for Dråpen i Havet reiser på eget ansvar. Du må selv dekke reise, kost og losji. Etter 8 uker som feltarbeider, vil langtidsfrivillige, kunne få dekket bo/losji på inntil €300 i måneden. Det dekker alle ukene som feltarbeider, og vil bli tilbakebetalt.

Når du  registrerer deg som frivillig feltarbeider for Dråpen i Havet vil du få invitasjon til å melde deg inn i en Pre-arrival Facebook gruppe der du vil få mer informasjon om overnatting og transport for hverlokasjon. Som frivillig velger du selv hvilken destinasjon du vil reise til, men om dine kvalifikasjoner trengs mer et annet sted vil vi kunne råde deg til å bytte destinasjon. Les mer om våre lokasjoner og aktiviteter i felt her. Under kan du lese om boforhold og transport på våre ulike lokasjoner. Mer spesifikke tips vil bli gitt når vi har akseptert din søknad.

CommunityCenter SKA blured

Athen

Vi anbefaler Airbnb/hoteller langs den blå metro-linjen.
Leiebil er ikke nødvendig da kollektivtilbudet i Athen enkelt tar deg til og fra camp.

Nea kavala

Nord Hellas

Du bor i Polikastro, Axoupolis eller Pigi. Leiebil nødvendig, men kan deles med andre frivillige.

Bilder Moria 3 Foto- Knut Bry

Lesvos

Mytilini er hovedbasen vår der de fleste bor. Vi anbefaler airbnb eller hoteller her. Man trenger leiebil for å komme til senteret vårt, men flere kan gjerne dele bil.

View of camp in Samos

Samos

I byen Vathy, som er hovedbasen vår på Samos anbefales hoteller eller airbnb. Alt ligger i gåavstand, så du trenger ikke leie bil da det også finnes kollektiv transport på øya. Dersom du velger å bo utenfor byen som kan være et rimeligere alternativ (kan anbefales i juli og august da det er høysesong), er det mange som leier bil.