Skattefradrag

Dråpen i Havet er av Skatteetaten godkjent som organisasjon for skattefradrag. Det betyr at du kan få fradrag for gaver til organisasjonen, dersom de utgjør minimum 500 kroner i løpet av kalenderåret. Du kan fra og med skatteåret 2022 maksimalt få fradrag for 25 000 kroner i løpet av året.

barn som tegner sammen på en stor plakat

For å kunne registrere gavene dine for skattefradrag, krever myndighetene at vi rapporterer totalbeløp sammen med personnummeret ditt. Du må derfor oppgi dette én gang for at vi skal registrere gavene dine for fradrag. Fremtidige gaver vil da registreres automatisk. Fradraget vil bli ført opp på selvangivelsens post 3.3.7.

Dersom du har registrert enten e-post eller mobilnummer i forbindelse med dine gaver kan du logge deg inn her for å legge til personnummer eller for å endre kontaktinfo som vi har registrert på deg.

I Norge regnes ikke personnummer som sensitive personopplysninger, men Dråpen i Havet behandler all kontaktinformasjon konfidensielt. Les mer om vår behandling av personopplysninger her, og du finner mer informasjon om skattefradrag på Skatteetatens nettsider.

Gaver via Facebook

Gaver gitt via Facebook gir ikke automatisk skattefradrag selv om du har registrert personnummer. Dette er fordi Dråpen i Havet ikke mottar personopplysninger fra Facebook, men du kan fortsatt få fradrag for disse gavene hvis du sender kvittering eller skjermbilde av donasjonen til giver@drapenihavet.no.

NB: kvitteringer for Facebook-donasjoner havner ofte i sosialt– eller reklame-fanene, men du finner dem enkelt hvis du søker på Kvittering for bidrag til innsamlingsaksjon.

Gaver via innsamlingsaksjoner

Innsamlingsaksjoner er ikke fradragsberretiget. Innsamlinger innebærer at flere mennesker bidrar, og da blir det feil å gi skattefradrag til initiativtaker av innsamlingsaksjonen. Hver enkelt bidragsyter kan imidlertid fortsatt få fradrag for gaver gitt til en innsamlingsaksjon, så lenge dokumentasjon beskrevet over er sendt inn.

Fyll ut skjema: