Testamentariske- og minnegaver

En testamentarisk- eller minnegave til Dråpen i Havet vil være med på å gjøre hverdagen til mennesker på flukt, litt lettere.

Testamentariske gaver 

Du kan gjøre en forskjell også etter at du er borte.

Stadig flere ønsker å testamentere en gave til sine hjertesaker. På den måten kan du sikre at din arv fortsetter å gjøre en forskjell for andre, også i tiden etter at du er borte. 

Testamentet ditt kan skape klarhet og ro rundt fordelingen av arv, enten du har livsarvinger eller ikke, uansett hvor store eller små verdier du etterlater deg. Du trenger ikke velge mellom dine nærmeste eller din hjertesak i testamentet, selv en liten del av din arv kan skape store endringer i livene til mennesker som mangler det meste. 

Den fineste gaven du kan etterlate deg, er en støtte til de aller mest sårbare. 

Mennesker på flukt har forlatt et liv preget av krig og voldelig konflikt. Med håp om en bedre framtid har de, alene eller sammen med sin familie, lagt ut på en farefull reise som kan ende opp i en flyktningleir der de blir boende over lang tid, under svært vanskelige forhold og med en usikker framtid i møte. 

Dråpen i Havet bidrar da til å gjøre hverdagen litt lettere, gjennom distribusjon av mat og klær og aktiviteter for psykososial støtte. 

Opprett et testament 

Ved å gå inn på siden til vår samarbeidspartner arv.no kan du få hjelp til å opprette et testament.  

Opprett testament hos arv.no her.

Ønsker du mer informasjon eller har spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på post@drapenihavet.no. 

Minnegaver 

Mange velger å gi en gave til et veldedig formål istedenfor en blomsterhilsen i forbindelse med minnestunder når en person har gått bort. Mange ser dette som en fin måte å hedre et menneske på og samtidig bidra til for eksempel å støtte arbeidet for mennesker på flukt.

Ta gjerne kontakt med oss i forkant av begravelsen/bisettelsen på giver@drapenihavet.no, slik at vi kan hjelpe dere med spørsmål rundt minnegaver. 

Oppgi kontonummer 1503 67 54327, eller Vippsnummer 10584 i dødsannonsen. Sørg for at giver får informasjon om å merke innbetalingen med navn på avdøde, samt giver(e) av gaven. 

Som pårørende vil dere få tilsendt et kondolansekort med en oversikt over hvem som har gitt minnegave, hilsener og total gavesum.