Hennies Hus er dagens sponsor i vår innsamlingsaksjon

Dagens sponsor, Hennies Hus, har vist et helt genuint engasjement for Dråpen i Havet sitt arbeid. Eieren Kathrine Dørum Middelthon har selv vært aktiv som frivillig både i Hellas og i Norge. Da vi lanserte innsamlingsaksjonen ”Vær en Dråpe” etablerte hun sin egen lodd-aksjon med flotte gaver fra sin egen bedrift Hennies Hus. Å se slikt initiativ varmer våre hjerter og vi er dypt takknemlige for dette bidraget.

logo hennies hus

Fortell oss litt om Hennies Hus

Hennies Hus er en liten butikk og nettbutikk i Stavanger. Det er bare én ansatt som er meg; Kathrine Dørum Middelthon. Virksomheten startet jeg opp ved kjøkkenbordet. Etter å ha hatt bedriften hjemme i 3,5 år flyttet jeg i september inn i egne lokaler utenfor sentrum. I butikken min skal alle gjester få muligheten til å se på interiør mens de drikker en kopp kaffe. Kanskje de har tid til å sitte ned i sofaen for å slappe av med venner og naboer. En liten avslappende stund i en travel hverdag.

Fortell om din kjennskap til bistandsorganisasjonen Dråpen i Havet

-Jeg ble aktiv i Dråpen i Havet allerede samme uken Trude Jacobsen dro ned første gang. Da jeg så videoen hennes på Facebook og mistet hjertet mitt til hennes appell.

At de første Dråpene dro av gårde allerede uken etter og at lokale avdelinger dukket opp i hele landet var veldig inspirerende. Måten Trude og hennes team håndterte den enorme pågangen og fikk dannet en velfungerende organisasjon er helt enestående.

Vi samlet inn penger og klær i Stavanger og omegn-gruppen. Jeg har reist ned selv to ganger til Aten og Lesvos, og bidrar der jeg kan med oversettelser og holder infomøter.

Hva er grunnen til at ”Hennies hus” har valgt å støtte ”vær en dråpe”-aksjonen?

-Arbeidet som Dråpen i Havet gjør betyr en stor forskjell for mange mennesker på flukt. At de har fått så mye ansvar på de plassene de jobber er vitnesbyrd om kvaliteten i arbeidet deres.

-At organisasjonen har hatt over 2000 frivillig-reiser på 12 måneder viser at det er stor vilje til å hjelpe. Det er også positivt at organisasjonen gjør det enkelt for frivillige å kunne reise. Terskelen er helt overkommelig for veldig mange mennesker.

Det er også godt å føle at det går an å hjelpe hjemmefra. Innsatsen her hjemme er helt nødvendig for at det skal være mulig å få gjort mest mulig i Hellas.

I min bedrift er det ikke noen andre ansatte. Jeg har noen fantastisk varme og gode kunder som følger bedriften på nett og veldig mange flotte produkter. Da ble det lett å arrangere loddsalg!

Hva tenker du rundt det å ta personlig initiativ for å bidra i en humanitær krisesituasjon?

-Jeg tenker at mange føler som jeg gjorde. En kan kjenne seg maktesløs og ikke vite vite hva man kan bidra med. Det å kunne bidra med noe konkret i Norge for at flyktningene kan få en litt bedre hverdag i flytkningeleirene i Hellas gjør det meningsfullt å bidra. I tillegg tenker jeg at en gjennom frivillig innsats av ulike slag gir mennesker på flukt en hjelp på veien og et håp om en bedre framtid.

-At man engasjerer seg er eneste vei framover, og Dråpen i Havet samler mange med samme ønske i arbeidet sitt. Jeg synes også at det er viktig at mine tre små barn og hele den kommende generasjonen ser at vi voksne bryr oss om hverandre og strekker oss langt for å hjelpe.

Dette er lærdom som også gir håp.