La meg fortelle deg min historie: Ahmed

Vi introduserer Mennesker på flukt – Storytelling prosjekt av Dråpen i Havet!
Bli med på en reise der vi deler de bemerkelsesverdige historiene til mennesker på flukt.
I dag presenterer vi, Ahmed, hvis reise gjenspeiler styrken i møte med motgang, og inspirerer oss alle.

Jeg ble født i Pakistan. Etter å ha mistet min mor i en ung alder, ble jeg oppdratt av min far, en offiser i sikkerhetsstyrkene på flyplasser. Barndommen min var stabil og fylt med muligheter. Min fars arbeid gjorde at jeg og søsknene mine kunne gå på gode skoler, og sikret at vi hadde tilgang til kvalitetsutdanning, klær og mat.

Etter at jeg var ferdig med skolen, flyttet jeg til England for å gå på college. Etter å ha fullført studiene i regnskapsøkonomi, vendte jeg tilbake til Pakistan og tok på meg en rolle i en NGO som talte for kvinners og barns rettigheter. Vårt arbeid tok sikte på å ta opp spørsmål som tvangsekteskap og barnearbeid. Vår innsats sto imidlertid overfor betydelige utfordringer på grunn av den eskalerende terrortrusselen i regionen mellom Pakistan og Afghanistan.

Under et feltoppdrag ble teamet vårt truet av en terrorgruppe som motarbeidet oppdraget vårt. Til tross for at hendelsen ble meldt til politiet, forverret situasjonen seg. Et påfølgende angrep på teamet vårt resulterte i det tragiske tapet av to kolleger. I frykt for sikkerheten min arrangerte min far avreise fra landet, siden jeg ikke lenger kunne bo og jobbe der.

Reisen var utfordrende, og tok meg gjennom Iran, Tyrkia, Hellas og til slutt Italia, hvor jeg søkte asyl. Etter å ha fått flyktningstatus og ved hjelp av en jobbmulighet, flyttet jeg til Frankrike, hvor jeg bodde i fem år, jobbet og bygde et nytt liv. Jeg fikk 2 barn og levde et godt familieliv.

På grunn av noen personlige som første til juridiske utfordringer, returnerte til Pakistan, hvor jeg ble i tre år. Jeg prøvde å finne arbeid, men det gikk ikke. Ettersom tiden gikk, prøvde jeg å finne en måte å komme tilbake til Europa for å se barna mine igjen, så nok en gang startet jeg reisen til Europa. For øyeblikket er jeg i Hellas og venter på at asylsøknaden min skal bli tatt opp. Tankene mine er hele tiden med barna mine og hvordan jeg kan få være sammen med dem igjen.

Når jeg ser tilbake på mitt utfordrende liv, har jeg drømmer om å ha et stabilt liv, en kjærlig familie og en restaurant som gir gratis måltider til folk som trenger dem. Inspirasjonen min til disse drømmene kommer fra barna mine og Imran Khan, en tidligere cricketspiller og Pakistans eks-statsminister. Imran Khan tror på å hjelpe andre, og det er det jeg vil gjøre med drømmene mine også.

Når jeg forteller min historie, finner jeg styrke. Selv om livet har vært tøft, fortsetter jeg med sikte på en bedre fremtid, et stabilt liv og en sjanse til å gjøre en positiv forskjell i livene til mennesker som trenger hjelp.