La meg fortelle deg min historie: Hussein

Vi introduserer Mennesker på flukt – Storytelling prosjekt av Dråpen i Havet!
Bli med på en reise der vi deler de bemerkelsesverdige historiene til mennesker på flukt.

Jeg ble født i en provins nordvest for Afghanistan, men jeg vokste opp i Kabul, hovedstaden. Etter endt videregående skole forlot jeg landet mitt, krysset inn i Iran, Tyrkia, og nådde til slutt Hellas. Nå er jeg i en leir nær Thessaloniki. Dessverre har jeg problemer med å kunne studere eller finne arbeid. Jeg ønsker å reise til et land hvor jeg vil motta ID, finne en jobb og fortsette med studiene.

Jeg ønsker å studere internasjonale relasjoner, siden det er et felt jeg liker. Det inneholder nøkkelen til en bedre fremtid for meg og alle som søker et godt liv. Det er mange problemer i Afghanistan (mitt hjemland); landet står overfor mange konflikter. Det er derfor jeg ønsker å bli politiker og jobbe for å løse disse problemene.

Jeg ønsker å se Afghanistan som et uavhengig land, fritt for ekstern innblanding. I dagens situasjon, med Talibans diktatur, har ingen et godt liv, og barna har ingen god fremtid foran seg. Særlig kvinner kan ikke gå på skole eller jobbe. Det er derfor jeg ønsker å bli politiker, for å forsvare kvinners og folks rettigheter.

Å være flyktning har sine utfordringer, men jeg setter pris på støtten fra europeiske land. Det er diskriminering, og det kan være vanskelig å finne jobb eller studere. Jeg ønsker å hjelpe samfunn og ulike land og løse konflikter mellom nasjoner og mennesker. Jeg ønsker frihet, et godt liv for folket og likestilling mellom menn og kvinner. Jeg ønsker å bli en person som vil hjelpe andre mennesker til å klare å følge drømmene sine.

Jeg tror å dele flyktninghistorier kan hjelpe samfunn og land, ettersom folk vil forstå hva som skjer i landene våre og forstå oss.