Nord-Hellas

Nea Kavala

Denne sommeren måtte Dråpen i Havet midlertidig trekke seg ut av flyktningleiren Nea Kavala i Nord-Hellas, da det var pågående sikkerhetsmessige bekymringer. Vi har jobbet tett med myndighetene og andre ikke-statlige organisasjoner over sommeren for å overkomme problemene knyttet til sikkerhet. Det vil alltid være risikabelt å jobbe med mennesker som befinner seg i en sårbar situasjon, som har null visshet om hva fremtiden vil bringe. Nylig ble også 1000 innbyggere flyttet fra Moria flyktningleir på Lesvos, til Nea Kavala, og vi anså situasjonen såpass kritisk at vi ikke kunne ignorere all den ekstra hjelpen de kom til å trenge. Det befinner seg nå ca. 2000 beboere i leiren som lever under vanskelige forhold. Etter å ha utført en grundig risikovurdering, samt at vi tok med i betraktning at det er så mange som har behov for våre tjenester, gjorde at vi besluttet å gjenoppta vårt arbeid i flyktningleiren i løpet av oktober. Mer informasjon vil bli publisert her snart.

I flyktningleiren Nea Kavala bor det i dag 1912 mennesker, hvorav 53 % er uregistrerte og over halvparten av beboerne er fra Afghanistan (65 %). Det er et stort antall beboere som er flyttet hit fra øyene. Mange av beboerne bor i telt som ikke er vinterisolert (240) og containere (213).

 Video fra vårt tidligere arbeid i Nea Kavala

VIKTIG INFORMASJON

For å være frivillig med oss i Nord-Hellas er det en forutsetning at du kan jobbe i minimum 10 arbeidsdager. Introduksjon og opplæring i felt vil finne sted på mandager og torsdager hver uke. Du kan ikke jobbe med oss i leiren før denne opplæringen er gjennomført. Vi anbefaler dermed at du er på plass i området senest kvelden før. Frivillige i Nea Kavala har fri på søndager. Vi trenger minimum to ukers varsel om du tenker å reise som frivillig til Nord-Hellas. Dette for å få deg registrert og godkjent til å jobbe i leiren.