Nea Kavala

Om Nea Kavala flyktningleir

I flyktningleiren Nea Kavala bor det i dag 756 mennesker, hvorav nesten halvparten av beboerne er fra Afghanistan (49 %), 17 % er fra Syria og 10 % fra Irak. Det er et stort antall beboere som er flyttet hit fra øyene. Noen mennesker bor i telt som ikke er vinterisolert, mens flertallet bor i containere. Nesten 40 % av beboerne er barn, 20 % er kvinner og 40 % er menn.

Foto: Kathrin Helen Siurek

Aktiviteter i flyktningleiren

Drop Centre

I slutten av desember 2019 stod vårt nye Drop Centre i midten av Nea Kavala klart til åpning. Senteret var tidligere en Drop Shop, som våre koordinatorer og frivillige har renovert.

Senteret brukes til ulike former for ferdighetsundervisning som for eksempel gresk og IT, men også sportsaktiviteter som fotball, volleyball, fitness- og yogaklasser. I tillegg tilbyr vi håndverk og håndarbeids aktiviteter. Vi håper at senteret vil være et sosialt pusterom der man kan møtes for en kopp kaffe eller te og en prat.

På Drop senteret kan beboerne i Nea Kavala oppleve en form for normalitet, tilhørighet og samhold gjennom felles positive opplevelser av læring, aktivitet og mestring.

Video fra aktiviteter på vårt Drop Centre

VIKTIG INFORMASJON

For å være frivillig med oss i Nord-Hellas er det en forutsetning at du kan jobbe i minimum 10 arbeidsdager. Introduksjon og opplæring i felt vil finne sted på mandager og torsdager hver uke. Du kan ikke jobbe med oss i leiren før denne opplæringen er gjennomført. Vi anbefaler dermed at du er på plass i området senest kvelden før. Frivillige i Nea Kavala har fri på lørdager. Vi trenger minimum to ukers varsel om du tenker å reise som frivillig til Nord-Hellas. Dette for å få deg registrert og godkjent til å jobbe i leiren.