Nea Kavala

Om Nea Kavala flyktningleir

I flyktningleiren Nea Kavala bor det i dag over 1200 mennesker, hvorav halvparten av beboerne er fra Afghanistan (50 %), 28 % er fra Syria og 7 % fra Irak. De fleste bor tett på hverandre i kontainere og noen bor i store plastisolerte haller. Det er et stort antall beboere som er flyttet hit fra øyene. Nesten 40 % av beboerne er barn, 20 % er kvinner og 40 % er menn.

Foto: Kathrin Helen Siurek

Aktiviteter i flyktningleiren

Grunnet Covid-19 kan det forekomme endringer i aktiviteter. Vi forebygger smitte med ulike smitteverntiltak, i tråd med greske myndigheters retningslinjer.

Drop Centre

I slutten av desember 2019 stod vårt nye Drop Centre i midten av Nea Kavala klart til åpning. Senteret var tidligere en Drop Shop, som våre koordinatorer og frivillige har renovert. Vi håper at senteret vil være et sosialt pusterom der besøkende kan møtes for en kopp kaffe eller te og en prat. På Drop senteret kan beboerne i Nea Kavala oppleve en form for normalitet, tilhørighet og samhold gjennom felles positive opplevelser av læring, aktivitet og mestring.

Våre aktiviteter:

IT-undervisning

Vi tilbyr IT-undervisning på nybegynner nivå, og jobber for å starte opp igjen kurs på viderekomment nivå.

Greskundervisning

Vår greskundervisning for voksne er svært populær, og vi jobber for å tilby kurs til enda flere beboere.

Sportsaktiviteter

Dråpen i Havet arrangerer fotball- og volleyballtrening.

Verksted

På vårt verksted kan leirbeboere lage møbler og få tilgang til ulike verktøy og opplæring.

Vi tilbyr også ulike workshops, sy-kurs og gir informasjon og administrativ støtte til leirbeboerne.

Video fra aktiviteter på vårt Drop Centre

Distribusjoner

En annen viktig del av vårt arbeid i Nea Kavala er distribusjoner til leirbeboerne. Vi distribuerer klær, mat, bleier og mye mer.

VIKTIG INFORMASJON

For å være frivillig med oss i Nord-Hellas er det en forutsetning at du kan jobbe i minimum fire uker og gjennomføre karantenetid i forkant. Du må være over 23 år. Introduksjon og opplæring i felt vil finne sted på torsdager hver uke. Du kan ikke jobbe med oss i leiren før denne opplæringen er gjennomført. Frivillige i Nea Kavala jobber fem dager i uken. 

Våre frivillige pleier å bo i landsbyene Polykastro, Axoupoli og Pigi, som ligger omtrent en ti minutters kjøretur unna Nea Kavala. De fleste frivillige bor på hotell i Polykastro eller i leiligheter som formidles gjennom våre kontakter i landsbyene. Mer informasjon om å leie en seng eller en leilighet kan du få ved å kontakte en av våre koordinatorer etter at reisen din har blitt godkjent.