Samos

Det er omtrent 4000 flyktninger som bor i leiren utenfor Vathy på Samos. Det er nesten like mange som halvparten av lokalbefolkningen. Selv om barna utgjør en stor del av beboerne i leiren, er det få av barna som har muligheten til å delta på gresk skole grunnet mangel på plasser og ressurser. Den uformelle utdanning som tilbys av organisasjoner utenfor leiren er dessverre ikke tilstrekkelig til å dekke utdanningsbehovene. Det er lange ventelister og de fleste av barna har ingen utdanningstilbud.

Stagona School

Building in Samos

Baobab senteret

I juni 2019 startet Dråpen i Havet å organisere utdanningstilbud for barn i alderen 7-12 år i et lokale over Baobab Centre. Hovedmålet med disse aktivitetene er å skape et trygt og strukturert rom for å forberede barna for formell utdanning i fremtiden. Vi tror at lærdom gjennom lek vil bli et viktig element i prosjektet, og hjelpe til med å utvikle sosiale og kreative ferdigheter. Vi vil også ha andre aktiviteter for barn og deres familier i samarbeid med Baobab senteret som drives av Swisscross.help. Dette drop-in senteret åpnet i mars 2019 og tilbyr et trygt rom for samvær for kvinner og familiene deres. Mandag til fredag blir det servert et lett måltid, og det er dusjer tilgjengelig for kvinner og barn. Dråpen i Havets aktiviteter finner sted i andre etasje av Baobab senteret, samt områdene utenfor senteret.

Frivillige

For å sikre at vi når våre mål for prosjektet, tar vi kun mot langtidsfrivillige med relevant bakgrunn. Frivillige må binde seg til minst tre uker. Vi oppfordrer mennesker som har erfaring innen arbeid med sårbare barn til å søke. F. eks de som har jobbet som lærere, sosial arbeidere, barnesykepleiere, barnepassere, skole rådgivere, idretts trenere og andre barnerelaterte roller. Vi søker deg som kan bli med å bidra til vårt arbeid slik at vi kan tilby et kvalitetsrikt og konsekvent utdanningstilbud for barn som trenger det.

Da prosjektet fortsatt er nytt vil du som frivillig kunne påvirke utviklingen av aktivitetene. Det er flere frivillige organisasjoner på Samos som vi samarbeider med for å fange opp og tette hull i utdanningstilbudet. Vi håper du vil bidra med din ekspertise og forståelse for barns utdanning i dette unike og viktige prosjektet. Det er en fantastisk mulighet til å gjøre en forskjell i livet til sårbare barn. Det er ikke nødvendig å leie en bil da de fleste steder er tilgjengelig i gåavstand, og det er busser og taxier på øya. Det kan være vanskelig å finne overnattingssted i byen, så om du finner et sted lengre vekke kan det være gunstig å leie bil.