Samos

Vi rekrutterer for tiden feltarbeidere til Samos.

Vathi flyktningleir

Akkurat nå bor det rundt 4300 mennesker i en flyktningleir som opprinnelig har kapasitet til 648 personer.

Asylsøkere får ikke dekket grunnleggende behov, og mangler tilgang til å få vasket seg, få i seg næringsrik mat, husly eller noen form for medisinsk hjelp. Vintrene på Samos er lite imøtekommende, med mye regn og kalde temperaturer, noe som gjør at situasjonen til flyktningene som bor der forverres i vinterhalvåret, da de fleste av dem bor i telt. Disse umenneskelige boforholdene, kombinert med lang ventetid på å få asylsøknaden bearbeidet, fører til mye frustrasjon og anspent stemning.

 

Vathi flyktningleir

Aktiviteter på Samos

Distribusjoner

Vårt hovedfokus på Samos er distribusjoner. Siden november 2020 har vårt team på bakken, i samarbeid med andre ikke-statlige organisasjoner (NGOs), distribuert sårt trengte artikler som vinterklær, bleier og andre hygieneprodukter, samt tepper og soveposer til beboere i Vathi flyktningleir.

Vår Drop Shop

Vår Drop Shop ligger et par hundre meter fra flyktningleiren. Foreløpig fungerer den som et varehus der vårt team sorterer og lagrer varene som distribueres i og utenfor leiren. Når Covid restriksjoner oppheves, vil vår Drop Shop åpne og legge til rette for at beboerne kan finne det de trenger i butikken – på en verdig måte.

 

VIKTIG INFORMASJON

For å være frivillig med oss på Samos er det en forutsetning at du kan jobbe i minimum fire uker og gjennomføre karantenetid i forkant. Du må være over 23 år. Introduksjon og opplæring i felt vil finne sted på torsdager hver uke. Du kan ikke jobbe med oss før denne opplæringen er gjennomført.

Vi anbefaler at man bor i Vathí (noen ganger også kalt Samos by) på hotell eller i Airbnb. Alt man trenger befinner seg i gangavstand, så man trenger ikke å leie bil. Dersom du ønsker å bo utenfor byen, noe som kan være et billigere alternativ (og anbefalt i juli og august når det er høysesong), er det mulig å leie bil eller sykkel.