Marked i Gorgopi

Dråpen i Havet får inn store mengder klær, sko og utstyr som vi deler ut til mennesker på flukt. Det meste blir fordelt etter behov til de ulike flyktningleirene, men enkelte ting viser seg å ikke være spesielt relevant for menneskene vi primært jobber med å hjelpe.

masse klør i baljer som er stilt opp langs en vei

Som Atle demonstrer her, er ikke nødvendigvis sandaler med bilde av halvnakne damer på passende for noen på flukt.

Da er det fint at noen andre kan få glede av tingene som blir til overs. I Gorgopi, en liten landsby nord i Hellas, har Dråpen i Havet organisert et marked som deler ut overskuddsklær til de som trenger det. I likhet med resten av Hellas, har Gorgopi blitt hardt rammet av de økonomiske nedgangstidene. Mange er uten jobb, og sliter med å få endene til å møtes.

Frivillige fra Dråpen i Havet ble godt tatt i mot av lokalbefolkningen i Gorgopi, og mange tok seg tid til å slå av en prat. En mann som var innom kunne fortelle at kona ventet tvillinger, en gutt og en jente. Han fikk med seg to bæreposer med babyklær.

Dråpen i Havet har jevnlig marked i Gorgopi. Dette er en god mulighet til å knytte kontakter i lokalbefolkningen, samt fortelle om arbeidet vi gjør i flyktningleiren Nea Kavala, ikke langt unna.