Midlertidig stopp av aktiviteter i Moria, Lesvos

Den spente situasjonen på Lesvos har utviklet seg på en måte som gjør at Dråpen i Havet dessverre har sett seg nødt til å stoppe alle våre aktiviteter i Moria landsby på Lesvos, på ubestemt tid. Våre aktiviteter inne i Moria flyktningleir vil imidlertid fortsette som vanlig.

Gate i Moria leir
Foto: Knut Bry

Lokalbefolkningen i Moria er splittet i synet på hvordan den spente situasjonen mellom flyktninger, politi og lokale innbyggere kan løses. En liten lokal høyreekstrem gruppe har oppført seg truende mot ulike hjelpeorganisasjoner, deriblant Dråpen i Havet, som de mener er med på å opprettholde tilfanget av nye flyktninger til Hellas. Disse truslene vil vi rapportere til politiet ​i Mytilini.

Alt står bra til med våre frivillige og koordinatorer, men av hensyn til dem og ikke minst flyktningene som benytter seg av våre tilbud, har vi av sikkerhetsmessige grunner valgt å holde Drop sentrene stengt inntil videre.

Lokale myndigheter har i dag valgt å holde skolen i Moria landsby stengt.

Dråpen i Havet følger opp med mere informasjon etter hvert, men kontakt oss gjerne på post@drapenihavet.no hvis du har noen spørsmål.

Oppdatering 14.02.2020:

Våre aktiviteter på Lesvos:

Vi holder fortsatt våre sentre i Moria landsby stengt, på grunn av den vedvarende anspente situasjonen. I samarbeid med andre organisasjoner har vi  imidlertid startet flere aktiviteter i hovedstaden Mytilíni og vi søker etter andre potensielle prosjekter. Våre aktiviteter i Moria flyktningleir fortsetter som normalt