Musikkfestival for barn på flukt

Den vanskelige situasjonen for barn som sitter fast i greske flyktningleire har engasjert en rekke artister. De ønsker nå å gi sitt bidrag ved å stille opp gratis til inntekt for den ideelle hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet og deres engasjement for flyktninger i Hellas.

Dråpenfestivalen

En rekke norske artister, blant andre Arve Tellefsen, Ane Brun, Sivert Høyem, DumDum Boys, Maj Britt Andersen, Kjetil Bjerkestrand, Arghavan Agida, Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Knut Reiersrud Band stiller opp for en ideell digital musikkfestival til inntekt for hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet, som arbeider for flyktninger i Hellas.

Festivalen oppfordrer også det politiske Norge til å invitere noen av de mest sårbare barna til Norge. I fjor kom det 170 000 flyktninger til Hellas og nå bor det 20 000 bare i Moria-leiren på Lesvos, og det under skrekkelige forhold. Med koronapandemien er det fare for at forholdene blir langt verre. Festivalen åpner fredag 8. mai og varer til søndag 10. mai.

– Situasjonen i Hellas er ekstremt vanskelig, og er forverret i forbindelse med Covid-19, sier Trude Jacobsen, generalsekretær i Dråpen i Havet.

– Å holde avstand er rett og slett umulig. For å få mat må leirens innbyggere stå tett i kø i timevis hver dag, og god håndhygiene er bare å glemme i en situasjon der så mange som 1300 personer har én vannkran på deling.

– For oss er det derfor fantastisk å se at så mange ønsker å hjelpe – at norske artister viser solidaritet med de aller mest sårbare i en tid der mange har mistet oppdrag, vitner om en ansvarsfølelse som når langt utover Norges grenser.

Trude Jacobsen, Generalsekretær Dråpen i Havet

Tre dager med høydepunkter

Initiativtakerne til festivalen er Erling Johansen og fotograf Roar Vestad. Sammen med Thrillout.live/Careboard som jobber med å legge til rette for samarbeid mellom artister og humanitære organisasjoner, det internasjonale toppensemblet 1B1 og konsertarrangøren Klassisk i sentrum, ønsker de å gjøre en innsats for barna i flyktningleirene.

– Dette har vært utrolig morsomt, og det utvises et engasjement vi bare kunne drømme om! Vi tror flere har latt seg provosere av regjeringens manglende vilje til å hjelpe barn på flukt.

Vestad og Johansen, initiativtakere til festivalen

De har sammen med et erfarent produksjonsteam jobbet på spreng for å få på plass en produksjon som skal gi publikum unike kulturopplevelser hjemme i stuen. Samtidig kan folk være med på å støtte en god sak.

Uten offentlig støtte

Dråpen i Havet har vært til stede i Hellas siden 2015 og har fulgt utviklingen i flyktningleirene på nært hold. For en organisasjon som ikke mottar offentlig støtte for sitt arbeid i Hellas betyr det enormt mye når artister stiller opp vederlagsfritt. Selv om organisasjonen midlertidig har måttet avbryte sine aktiviteter på grunn av Covid-19, er det fortsatt et lite team på plass i Hellas.

– Dråpen i Havet har kjøpt flere enn 20 000 kirurgiske ansiktsmasker, og mange hundre liter med desinfiserende håndvask som formidles til klinikker og sykehus, forteller Trude Jacobsen.

Hun uttrykker et sterkt håp om at organisasjonen snart skal være på plass igjen i flyktningleirene, og gjenoppta de livsviktige aktivitetene.

Konsertene ligger åpent tilgjengelige i festivalperioden. Publikum oppfordres til å støtte Dråpen i Havet gjennom Vipps, Spleis eller Ticketmaster.

For nærmere informasjon og/eller forespørsel om intervju:
Sidsel Aas, +47 91 34 77 46, sidsel@drapenihavet.no
Erling Johansen, + 47 47 17 22 16, erling@k35.no