Dråpen i Havet er per november 2016 tilstede på øya Chios, i Nord-Hellas og i Athen-distriktet. Vi jobber direkte inne i flyktningleirer som ofte er drevet av militære. Vårt arbeid består i stor grad av distribusjon av mat, klær og nødvendig hygieneartikler. Vi engasjerer oss mye i aktiviteter for barn og voksne. Dråpen i Havet jobber også med engelskundervisning og bistår morsmålsundervisning med materiell og organisering. Alle steder samarbeider vi med organisasjoner som UNHCR, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Internasjonale Røde Kors og andre samarbeidspartnere.

Våre frivillige har arbeidsoppgaver knyttet til distribusjon, lager-arbeid, barneaktiviteter og organisering av samlingsplasser for flyktninger. Dagene som frivillig er lange med varierte oppgaver både i og utenfor leirene. Ved å bistå som frivillig for Dråpen i Havet, forventes det at du vier din tid til de oppgaver som fordeles av våre koordinatorer. Vi er helt avhengig av all hjelp vi kan få, og at alle frivillige er innforstått med at man er en del av et team som bistår med ulike oppgaver på ulike steder.

Frivillig arbeid for flyktninger

Chios

Det bor ca. 55.000 mennesker på Chios, som er en av øyene i Egeerhavet. Dette er den øya som for tiden mottar flest flyktninger. Chioter er svært hyggelige, hjelpsomme og sosiale. Det blåser mye på Chios, og den kalles derfor ”vindens øy”. Kle deg deretter og husk at det i tillegg er kaldt der om vinteren.

På øya Chios jobber vi i flyktningleiren Souda som ligger i 10 minutters gangavstand fra sentrum av Chios by. Vi bidrar i utdelingen av frokost, lunsj og middag til om lag 800 mennesker hver dag og bistår også i tilberedning av maten.

I tillegg arrangerer vi aktiviteter slik som dans, tegning, lesing og lignende for barna, samt fotball og spill for voksne.

Vi har et eget lager hvor vi sorterer og pakker klær som distribueres til flyktninger som bor utenfor leiren.

VIKTIG INFO! For å være frivillig med oss på Chios er det en forutsetning at du kan jobbe i en definert periode på minimum 10 dager. Dette gjelder for alle nye registreringer og ikke for reiser som allerede er godkjent fra oss. Oppstartsdager med opplæring i felt vil være følgende: 

April: 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30.

Mai: 5., 10., 15., 20., 25., 30.

Juni: 4., 9., 13., 17., 22., 27.

Juli: 2., 7., 12., 17., 22., 27.

13445646_10153508559271682_5308159040973071900_n (1)

Athen

Athen, Hellas hovedstad, er en storby med ca. 5 millioner innbyggere. Byens historiske sentrum finner man rundt Akropolishøyden. Det mange ikke vet er at Athen har mange flotte bademuligheter om man tar trikk eller buss til forstedene i sør.

I Athen jobber vi i den offisielle campen Skaramangas, ca. 40 minutter med bil fra sentrum, hvor det bor ca. 2500 mennesker. Her driver vi et mor/barn senter for gravide og kvinner som nylig har født. Hit kommer de for å få rene klær til sine barn, de får badet dem, mens vi tar oss av eldre søsken.

I Skaramangas har vi bygget et Community Centre sammen med leirens beboere. Dette ligger i hjertet av leiren og skal etterhvert romme bibliotek, internettsone og klasserom. Community Centre er en møteplass for flyktningene med aktiviteter for alle.

Vi har et eget lager hvor vi sorterer og pakker klær som skal distribueres til flyktninger i leiren, og alle må være forebredt på noen arbeidsdager på lageret.

Frivillig på jobb

Nord-Hellas

I Nord-Hellas jobber vi i den militærdrevne flyktningleiren Nea Kavala, som ligger ca. en times kjøring nord-vest fra Thessaloniki. Leiren har ca. 900 beboere. Her har Dråpen i Havet ansvar for distribuering av klær og andre nødvendige varer. Hver søndag pakkes det poser med grønnsaker som deles ut til hver familie i begge leire. Distribusjonen gjøres fra et marked vi har bygget og som fungerer som en vanlig butikk.

Lagerarbeid er en vel så viktig del av jobben. Det kreves godt forarbeid for at distribueringen skal være så tilfredsstillende og rettferdig som mulig. Dråpen i Havet har et eget lager hvor vi oppbevarer, sortere og pakker det vi skal dele ut til flykningene i leirene.

Våre frivillige bor i landsbyene Polykastro, Axoupoli og Gorgopi som ligger ca. 10 minutters kjøring fra leiren Nea Kavala. Alle tre landsbyene ligger kort avstand fra hverandre. De fleste frivillige bor på hotell bor i Polykastro som er den største av de tre landsbyene.

VIKTIG INFO! For å være frivillig med oss i Nord-Hellas er det en forutsetning at du kan jobbe i minimum 10 dager. Introduksjon og opplæring i felt vil finne sted på torsdager og søndager, hver uke. Du kan ikke jobbe med oss i camp før denne opplæringen er gjennomført. Vi anbefaler dermed at du er på plass i området senest kvelden før.

Vi trenger minimum 2 uker varsel om du tenker å reise som frivillig til Nord-Hellas. Dette for å få deg registrert og godkjent til å jobbe i leiren.

Litt er uendelig mange ganger bedre enn ingenting.   Støtt oss nå!