Blog

Gratulerer med dagen Kong Harald

Dråpen i Havet gratulerer vår folkekjære Kong Harald med 80-årsdagen! Vi er stolte av å ha en solidarisk konge som oppfordrer til inkludering og mangfold.

Som kongen er det mange i dette landet som ønsker å vise solidaritet, og vi får stadig henvendelser fra folk som ønsker å «gi bort» bursdagen sin til de som trenger det mer enn dem selv. Gjennom Bidra.no kan Dråpen i Havet hjelpe deg med å lage en personlig kampanje som du enkelt kan dele med venner og kjente, slik at din bursdag bidrar til en bedre hverdag for mennesker på flukt i Hellas.

Ønsker du mer informasjon om denne muligheten? Ta kontakt med oss på post@drapenihavet.no

Read more

Nickie og Jeppe – hjemme er der den andre er

Vi har verdens beste koordinatorer og frivillige og ønsker å presentere noen av de her.

Nickie Mariager-Lam har nettopp avsluttet en periode som koordinator for Dråpen i Havet på Chios og med seg på lasset hadde hun sin mann Jeppe Mariager-Lam. De to er flotte representanter fra Danmark. 

Read more

Om distribusjon og verdighet

Etter flere kalde og vindfulle dager i Souda, fant Dråpen i Havets distribusjon av klær for kvinner og menn, denne uken sted i deilig solskinn. Distribusjonen gikk over to dager og undertøy, skjerf og gensere til rundt 120 kvinner og joggebukser til flere hundre menn ble delt ut.

Read more

Hver eneste «dråpe» teller!

Dråpen i Havet er avhengig av støtte fra både private aktører og næringsliv for å kunne fortsette hjelpearbeidet i flyktningleirene i Hellas. Vi er svært takknemlige for alle bidrag, både små og store.
Read more

Et opphold i Skaramangas – en gjesteblogg av Nidhi Sudhan

Nidhi Sudhan forteller om sitt opphold som frivillig hjelpearbeider for Dråpen i Havet i Skaramagas, Hellas’ største flyktningleir:

«Tidlig i år tok jeg et sabbatsår fra jobben min etter 15 år, for å reise. Selv om jeg har vært i Hellas tidligere, og har blitt svært glad i landet, varmet Hellas hjertet mitt litt ekstra nå, på grunn av hvordan landet har åpnet sine armer for flyktningene fra en av de største humanitære kriser, til tross for at grekerne selv er midt oppe i en dyp økonomisk krise. Den pågående flyktningkrisen har gjort meg veldig urolig en stund nå.

Read more