Dråpen i Havet baserer seg på frivillig innsats i Norge og i Hellas. Til ulike roller i Norge, er vi interessert i å komme i kontakt med personer som har ønske om å bidra frivillig for organisasjonen med varierte arbeidsoppgaver. Nedenfor kan du lese mer om til hvilke roller vi har behov for frivillige. Er du interessert i å bidra, ikke nøl med å ta kontakt.

Pakkehjelp

Vi trenger snarest frivillige hender og hjelp til å pakke og sende ut bestillinger fra vår nettbutikk. Om du har mulighet til å bidra et par dager i uken på dagtid, vil vi gjerne høre fra deg. Arbeidsstedet er vårt kontor på Skøyen, og vi trenger hjelp frem til jul. Send en mail til vilde@drapenihavet.no og fortell hvilke dager du har mulighet til å bidra.

To trainees / praktikanter

Vi ønsker å knytte til oss to personer som kan bidra frivillig i minst 6 måneder ved vår administrasjon på Skøyen.

Ønsker du å lære mer om hvordan en liten humanitær bistandsorganisasjon arbeider? Trenger du praksis relatert til din utdannelse? Er du opptatt av migrasjon og har et ønske om å arbeide med frivillige som støtter flyktninger i Hellas? Da anbefaler vi deg å søke en rolle hos oss som trainee.

Vi ser for oss at du har, eller er i utdanning innen menneskerettigheter, sosialantropologi, internasjonal humanitær rett, utviklingsstudier, internasjonale studier eller lignende. Vi vil også anbefale studenter innen informasjonsteknologi og informatikk, innovasjon og entreprenørskap om å søke.

Det er en fordel om du har erfaring fra frivillig arbeid enten i Norge eller fra utlandet. Du må beherske norsk og engelsk flytende; skriftlig og muntlig.

Noen av oppgavene som vil bli fordelt mellom våre to trainees:

  • Informasjon til og oppfølging av frivillige bistandsarbeidere
  • Nært samarbeid med, og støtte til våre koordinatorer i Hellas
  • Støtte til Generalsekretæren
  • Bistå våre lokallag i Norge med materiell og informasjon
  • Administrativt, forefallende kontorarbeid
  • Bistå i innsamlingsarbeidet vårt
  • Informasjon om oss på sosiale medier
  • Bearbeide materiale fra undersøkelser blant våre frivillige

Om du er interessert, har relevant bakgrunn og mulighet til å bidra frivillig ved vårt kontor på Skøyen minst 4 dager i uken gjennom 6 måneder, vil vi gjerne at du sender din søknad og CV til oss så snart som mulig. Sendes til birgit@drapenihavet.no  innen 1. november 2017.  Vennligst oppgi i hvilken periode du har mulighet til å bidra frivillig.

Fundraiser

Vi trenger flere frivillige også her hjemme!

Har du en dag eller to i uken til rådighet og ønsker å bidra?  Vi trenger hjelp med fundraising til vår gode sak!

Du må ikke holde til i Oslo, men det er her kontoret vårt er. Hvis du har erfaring med fundraising er det selvsagt et stort pluss, men ikke en nødvendighet. Det hjelper også å være kreativ og utadvendt.

Med et stort hjerte og pågangsmot kommer man langt, bare se på oss.

Ta kontakt med oss hvis du kunne tenke deg å bli fundraiser –
jeanette@drapenihavet.no

Lokallagskoordinatorer

Til flere av våre lokallag rundt om i landet ønsker vi å komme i kontakt med en eller flere personer som kan tenke seg å bidra på frivillig basis. Alle våre lokallagskoordinatorer har erfaring som frivillig feltarbeider i Hellas for Dråpen i Havet.

Rollen som lokallagskoordinator innebærer:

•  Å holde informasjonsmøter for fremtidige Dråper minst 4 ganger i året

•  Å være administrator for Facebook-gruppen til lokallaget

•  Å gjennomføre vervekampanjer lokalt for å knytte til oss flere frivillige

•  Å organisere innsamlingsaksjoner lokalt

•  Å organisere lokale vervekampanjer for å få flere fastgivere til organisasjonen

Lokallagskoordinatoren kommer til å være bindeledd mellom lokallaget og organisasjonens administrasjon. Bosted i den aktuelle regionen er en forutsetning.

Det er en fordel med god kjennskap innen bruk av ulike dataverktøy og sosiale medier, gode mellommenneskelige egenskaper og en god serviceinnstilling.

Søknad merket ”lokallagskoordinator” sendes birgit@drapenihavet.no