Hva vil det si å være frivillig for Dråpen i Havet?

Arbeidsoppgaver som frivillig hjelpearbeider

Dråpen i Havets formål er å gi umiddelbar og direkte bistand til mennesker på flukt. Dette gjøres ved å koordinere frivillige hjelpearbeidere som reiser til våre destinasjoner i Hellas. Hjelpearbeiderne bistår med mottak av flyktninger og arbeider i leirene der flyktningene bor. Oppgavene er i stadig endring, avhengig av behovene på de ulike destinasjonene. På destinasjonene samarbeider vi med organisasjoner som UNHCR, Leger uten grenser, Flyktninghjelpen, Internasjonale Røde Kors etc.

Dråpen i Havet er for tiden tilstede med frivillige hjelpearbeidere på øya Chios, i Athen-regionen og i Nord-Hellas. Vi har alltid behov for flere frivillige på våre destinasjoner, og særlig ønskelig er personer som kan være minimum to uker. Les mer om våre destinasjoner og om arbeidet vi gjør under her. Som frivillig velger du selv hvilken destinasjon du vil reise til.

På alle våre destinasjoner, vil du bli tatt i mot av en koordinator, som gir deg opplæring og organiserer deg i et team med andre frivillige. Frivillige for Dråpen i Havet reiser på eget ansvar. Du må selv dekke reise, kost og losji.

Arbeidsoppgaver som koordinator

Å bidra som koordinator byr på allsidige og innholdsrike oppgaver.
Hovedansvaret er å lede arbeidet blant Dråpen i Havets frivillige i flyktningeleirene i Hellas.

Dette arbeidet består i blant annet distribusjon av mat, klær og nødvendig utstyr. Andre oppgaver kan være lagerarbeid og aktiviteter for barn. Opplæring av nye frivillige er også en sentral oppgave for koordinatoren.

Koordinatoren er Dråpen i Havet sin representant på den aktuelle destinasjonen, og samarbeider med andre humanitære organisasjoner, UNHCR, lokale myndigheter mv.

Bakgrunn fra humanitært hjelpearbeid, primært fra kriserammede områder er en stor fordel i rollen som koordinator. Solid erfaring fra prosjektarbeid og ledelse er viktig å ha i en hektisk arbeidssituasjon som også krever gode kommunikasjonsevner, serviceinnstilling og allsidige datakunnskaper.

Koordinatorer for Dråpen i Havet reiser på eget ansvar.
Ta kontakt med oss for mer informasjon om muligheter for å bidra som frivillig koordinator.

Lurer du på noe?

Klikk her for å se ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.

Registrering

Dersom du ønsker å reise som frivillig med Dråpen i Havet må du registrere deg som bruker hos oss. Dette gjør du ved å klikke på “Min Profil” i menyen over eller ved å klikke her.

For å reise som frivillig må du godta våre retningslinjer. Les gjerne gjennom disse før du registrerer deg som frivillig. Du kan lese disse her: Retningslinjer for frivillige. Etter du har registrert deg og blitt godtatt som frivillig i vårt system, vil du kunne melde deg på reise. Så snart du er meldt på en reise, legger vi deg til i en reisegruppe på facebook for perioden du skal reise.

Les mer om registreringsprosessen her.

Dine egenskaper

Dråpen i Havet har særlig behov for helsepersonell, håndverkere, mennesker med erfaring fra psykososial støtte, fagpersoner innen barsel- og spedbarnspleie, språklærere, tolker i arabisk, persisk/farsi, dari og kurdisk. Viktigst av alt er likevel en hjelpende hånd og et godt hjerte. Vi har behov for deg!

Dråpen i Havet har følgende krav til sine frivillige:

  • At du har fylt 25 år
  • At du binder deg for minimum ti dager
  • At du er klar til å brette opp ermene og ta i et tak der det trengs. Du må være forberedt på lange dager og uforutsigbarhet i arbeidet

Vaksinasjon

Dråpen i Havet arbeider i flyktningleire der det er dårlige sanitærforhold og der epidemier kan forekomme. Vi anbefaler at du tar kontakt med enten fastlege eller vaksinekontor for å sjekke evt. påfyll av vaksiner før du reiser.

Etter reisen

Når du kommer hjem, kan det føles litt tungt å vende tilbake til sitt “normale” liv etter å ha hjulpet mennesker i en krevende situasjon. Dine holdninger er blitt endret. Dråpen i Havet setter regelmessig opp gratis workshop/gruppesamtaler som gjennomføres av våre profesjonelle terapeuter på forskjellige steder i landet. Her får du muligheten til å møte andre Dråper som har arbeidet frivillig og dele erfaringer og opplevelser. Dersom du har behov for umiddelbar psykososial støtte eller hjelp, anbefaler vi at du kontakter din fastlege eller kommunehelsetjenesten.