Blog

Om å bli en liten dråpe i havet

Av Bjørn Gunnar Saltnes

Bjørn Gunnar er utdannet Cand.Paed (M.Ed), og har blant annet jobbet i Scandinavian University Press og Aschehoug. Etter at han ble pensjonist har han jobbet frivillig som menneskerettighetsobservatør og økumenisk akkompagnatør i Palestina. Han var frivillig i Nea Kavala i tre uker.

Read more

Ingrid var frivillig gjennom Dråpen i Havet

I februar og mars 2017 var Ingrid Jooren frivillig i flyktningleiren Nea Kavala nord i Hellas. Ingrid er til daglig tilknyttet Young Lives, en studie om barnefattigdom ved University of Oxford, hvor hun jobber som administrativ koordinator . Da hun var frivillig opplevde Hellas sin kaldeste vinter på 40 år, med temperaturer ned 20 minusgrader. I et blogginnlegg beskriver hun den vanskelige situasjonen som flyktningene i Nea Kavala lever under, og hvordan hun selv opplevde tiden som frivillig.

Read more

69 minutter av 86 dager

I filmen 69 minutter av 86 dager følger vi den syriske treåringen Lean på hennes reise fra Chios til Sverige gjennom Europa. Denne helgen vises filmen to ganger i Oslo på henholdsvis Arabiske filmdager og Eurodok.

Read more

Vi kan ikke sove nå

«Det er som det er, det er uansett bedre enn krig», sier en familiefar fra Syria til meg. De har akkurat ankommet Chios,  den av de greske øyene som for tiden mottar flest flyktninger. På min første dag som frivillig for organisasjonen Dråpen i havet var det kaldt og bitende vind. Men det var likevel ikke dette som ga meg gåsehud og tårer i øynene.
(Skrevet av Ingrid Mee Hushoft, sto først på trykk i Norsk tidsskrift for ernæring nr. 1 2017)

Read more

Fotokonkurranse

Dråpen i Havet ønsker å samle inn gode bilder som viser livet som frivillig i organisasjonen. Vi lanserer derfor en fotokonkurranse der vinnerne får en liten gave fra vår Dropshop. De beste bildene vil bli lagt ut på hjemmesiden vår og i sosiale medier.

Read more