Blog

Hva om?

Ane Gyllstrøm var frivillig med Dråpen i Havet på Chios. Her er noen av hennes refleksjoner fra tiden på øya.

Read more

Besøk hos Bahez i Sveits

I går fikk Shara og jeg(Trude) muligheten til å besøke Bahez, Bayan of Nabaz I Zürich. Det har nå gått nesten tre måneder siden de ble flyttet fra Hellas til Sveits. Både Bahez og moren hans har gått gjennom omfattende behandling og flere operasjoner i Sveits, og unge Bahez har nylig fått lov til å forlate sykehuset. Det er utrolig å se hvordan de har kommet seg!

Read more

Vi trenger langtidsfrivillige

Dråpen i Havet har mange dedikerte frivillige som gir av sin av sin tid for å hjelpe flyktninger som har kommet til Hellas. Mange reiser igjen og igjen, og noen tilbringer også lang tid i felt.

Read more

En oppdatering fra Drop-in Centre i Athen

Dråpen i Havets Drop-in Centre i Athen har nå vært åpent i nærmere tre måneder. I løpet av denne perioden har senteret hjulpet asylsøkere som har fått relokalisering til Norge med å ta sine første skritt inn i norsk språk og kultur. Senteret har vært godt besøkt, og mange har satt pris på tilbudet.

Read more

Kreativiteten kjenner ingen grenser i Nea Kavala

Det første som møter meg når jeg entrer Dropshop-markedet denne tirsdagsmorgenen, er en blid, syrisk kvinne. Hun er på sin ukentlige handletur og tar seg god tid. Kvinnen er sju måneder på vei, og har nettopp fått vite at det er ei lita tulle som snart skal komme. Nå legger hun en rosa sparkebukse oppi handlenettet.

Read more