Blog

Soudas Talenter

For innbyggerne i Souda Camp på Chios, ligner hver dag på den neste. Tre ganger om dagen stiller de seg i kø for å få mat. Etter frokost spiller noen sjakk, noen går for å fiske med utstyr de låner av Dråpen i Havet, noen deler personlige historier med frivillige, og noen sitter i teltene sine og grubler mens de stirrer ut over havet mot Tyrkia.
(Skrevet av Sarah Unsworth)

Read more

Avtalen, ett år etter

Ett år har gått siden EU-Tyrkia avtalen trådte i kraft. Antall flyktninger som søker hjelp i Europa er blitt betydelig redusert. Siden mars i fjor har snittet pr måned vært på «bare» 2450.
(Trude Jacobsen, Debattinnlegg i Klassekampen 20.3.17)

Read more

Strandet

Jeg heter Sofia Lobo. Jeg er 50 år. Jeg er skuespiller i teatergruppen “A Escola da Noite”, i Coimbra, Portugal. På scenen, som i det virkelige liv, har jeg alltid vært mer fascinert av fortellinger der rollefigurer har blitt redusert til sine dypest innebygde karakteristika , strippet for materielle eiendeler for å gjøre livet enklere.

Read more

Mor og sønn, endelig sammen!

Etter mer enn tre måneder adskilt på hvert sitt sykehus i Athen, er endelig Bayan og hennes 2 år gamle sønn, «hjerteknuseren» Bahez gjenforent. 

Read more

Nickie og Jeppe – hjemme er der den andre er

Vi har verdens beste koordinatorer og frivillige og ønsker å presentere noen av de her.

Nickie Mariager-Lam har nettopp avsluttet en periode som koordinator for Dråpen i Havet på Chios og med seg på lasset hadde hun sin mann Jeppe Mariager-Lam. De to er flotte representanter fra Danmark. 

Read more