Nytt styre i Dråpen i Havet

Den 23. mai ble det avholdt årsmøte i Dråpen i Havet og ny styreleder, styremedlemmer og valgkomité ble valgt.

møte med overrekkelse av blomster

Turid Lilleheie ble takket av som styreleder og hun overga stafettpinnen til Flavia Forster. Turid har jobbet som styreleder i Dråpen i Havet i 4 år og ledet styret gjennom år med stor utvikling og vekst for organisasjonen, men også gjennom utfordrende perioder.

Turid har også flere opphold som frivillig feltarbeider bak seg og hun har også vist stort engasjement og representert organisasjonen ved lokale arrangement i Drammensregionen. Dråpen i Havet er svært takknemlige for innsatsen til Turid på alle områder. Vi er trygge på at hun tar med seg engasjementet for saken og organisasjonen videre.

På årsmøtet takket vi også av Elina Bruvik Bjørck som har jobbet i styret siden 2019, og de to siste årene som nestleder. Elina engasjerte seg i Dråpen i Havets arbeid etter å ha lest magasinet Tara der Dråpens grunnlegger ble kåret til «Årets Modigste Kvinne» (lenke). Etter dette reiste hun selv som frivillig til leiren Skaramagas utenfor Athen, der hun med egne øyne så hvilken betydning organisasjonen har for de som har livet på vent. Selv om Elina gir seg som styremedlem fortsetter hun videre som varamedlem.

Vår nye styreleder, Flavia Forster har jobbet i styret i Dråpen i Havet siden 2020, først som vara og deretter som styremedlem siden 2021. Hun har lang ledererfaring fra KILROY og hun brenner spesielt for situasjonen for mennesker på flukt fordi hun selv er datter av en flyktning. Moren og bestemoren hennes kom fra Ungarn til Norge tidlig på femtitallet etter å ha blitt tvunget på flukt fra hjemlandet. Mottagelsen i Norge var basert på ren frivillighet og internasjonalt vennskap.

Vi fikk også inn to helt nye styremedlemmer.

Karin Andersen har vært innvalgt på Stortinget i perioden fra 1997 til 2021 for SV. Hun har et brennende engasjement for fattigdomsbekjempelse og inkludering av ulike grupper i samfunnet. Karin var også, på privat initiativ, med generalsekretær Trude Jacobsen på besøk til Dråpen i Havets aktiviteter i Moria, Lesvos i januar 2020, da leiren huset over 22000 mennesker på flukt. Dette ga et godt innblikk i situasjonen og arbeidet som gjøres.

Svein Olaf Evjen Olsen har et langt arbeidsliv bak seg i Norsk Folkehjelp, og har hatt ansvaret for flere av deres prosjekter i Tanzania i 25 år. Svein Olaf kan norsk U-hjelp, og forstår feltet godt. Ikke minst gjelder dette finansiering og gjennomføring av prosjekter.

Øvrige styremedlemmer som fortsetter sine verv er Anders Horn, Emilie Christoffersen, Rasmus Mo og Trude Jacobsen.

Det ble også en endring i valgkomitéen. Torill Odden stilte ikke til gjenvalg og inn kom da Bente Helenesdatter Pettersen, som vil videreføre det gode og viktige arbeidet til komitéen, sammen med Stein Erik Syrstad som fortsetter.