Økning i båtankomster Lesvos!

Antall båter som ankommer Lesvos har økt betraktelig de siste ukene. I går 29. august 2019, var det tilbake på 2015 nivå da det toppet seg med 13 båter i løpet av en halvtime, mellom 500 til 600 mennesker ankom øya.

en overfylt gummibåt på sjøen

Kapasiteten på øya er allerede sprengt, og med stadig nye ankomster til øya bidrar det til å gjøre de forferdelige leveforholdene enda mer ulevelige. I juli ankom 5700 flyktninger og migranter greske øyer og det greske fastlandet. Bare i løpet av august har det kommet 3000 mennesker til Lesvos alene. UNICEF melder i sin pressemelding i går, 29.8, at 1100 enslige mindreårige barn med akutt behov for beskyttelse befinner seg i mottakssentre på øya, noe som er det største antallet siden 2016.

I Moria flyktningleir befinner det seg nå nesten 10 000 mennesker, en leir som er ment for å huse 3000 mennesker. 3000 av disse er barn. ”Section B” som har plass til 160 enslige mindreårige, har nå mer enn 520. Leiren er overbefolket, og alt fra primærbehov, levestandard, sikkerhet, hygieneforhold, medisin, mat og nødvendig støttepersonell er ikke tilstrekkelig. Les mer om Dråpen i Havet sitt arbeid i Moria flyktningleir her

I helgen døde et barn i Moria flyktningleir, inne i det som kalles ‘Safe Zone’. Et avsperret område inne i en allerede lukket leir på den greske øya Lesvos. Les vår feltarbeider Monica Skilbrei, som er tilstede på Lesvos, sin tekst om situasjonene i Moria flyktningleir her.

Dråpen i Havet er nå i gang med å rekruttere et emergency team på 6-8 personer til snarlig reise, og søker deg som har anledning til å reise på kort varsel. Du må være over 25 år, ha førerkort og du må kunne være borte i minst 10 dager.

Vi søker spesielt folk som har erfaring fra redningsarbeid og livreddende arbeid. Folk som snakker farsi eller arabisk er det også behov for.

Interesserte kan sende e-post til: trude@drapenihavet.no