Oppdatering fra Drop Market og varehuset i Athen

Slutten av juli måned var travel for varehuset og Drop Market i Skaramagas. Her er noen av høydepunktene.

mann ved en tom bokhylle

Hyller til kontaineren

Dråpen i Havet tiltrekker seg frivillige med mange ulike bakgrunner. Da Bill Borra bestemte seg for å bli en Dråpe i Skaramagas med datteren sin Amie, kunne det ikke vært på et bedre tidspunkt.

Kontaineren hvor vi oppbevarer klær til Drop Markedet var overfylt av pappeske-tårn. Som tømrer var Bill kjapp med å finne en løsning.

En uke senere var hyllene oppe. Bill fikk med seg god hjelp fra Ahmed, en beboer her i Skaramagas leiren. Tusen takk til begge for iherdig innsats og et fantastisk sluttprodukt! Vi må selvfølgelig også få takke Hyan Park og Sarah Yan som donerte 800 euro til prosjektet. Uten dem ville det ikke vært mulig.

Truckshop

Denne uken fikk vi besøk hele veien fra Thessaloniki. Christina og Daniel fra Truckshop kjørte 7 timer i en stappfull varebil lastet med vinterklær. Neste dag kjørte de den lange veien tilbake. Takk for leveransen! Truckshop driver en mobil klesdistribusjon hvor de kjører fra leir til leir i nord-Hellas. Nå skal de flytte arbeidet til Serbia og tømmer derfor lageret sitt i Hellas. Vi ønsker de lykke til!

Mayte

Vi fikk også besøk av Mayte, tidligere frivillig i april. Denne gangen kom hun tilbake med litt tyngre bagasje. Hun har brukt de siste månedene på å samle donasjoner. Med hjelp fra en skole og et par lokale bedrifter har hun klart å samle totalt 700 kg med klær og sko!

Her er hva hun skriver:

Mer enn 720 kg klær og sko ble samlet, rundt 3.900 artikler til babyer, barn, jenter og gutter, kvinner og menn. Totalt ankom 24 bokser den 28. og 31. juli.
– Spesielt takk til Colegio Jesús, i Barajas, Madrid, som samlet inn klær fra 600 studenter. Elena delte Drop Market-initiativet med skoledirektøren, søsteren Ana María Furlany, og rundt 400 kg klær ble samlet inn.
– Headhunting firmaet Lauté Consulting bidro med midler til transporten. Takket være Teresa og flere ved Gioseppo ble det sendt 250 par nye sko.
– Vi vil gjerne takke alle involverte, som også involverte sine familier og venner og brakte all sin generøsitet til Skaramagas.

Mayte er en tålmodig dame, og er allerede i gang med å planlegge en ny leveranse i desember. Vi gleder oss!