Oppdatering fra Pireus

Oppdatering fra vårt frivillighetsteam i Pireus, Athen.

Siden grensene stengte for et par måneder siden, er havneområdet i Pireus omgjort til en provisorisk flyktningleir. Havnen er gradvis i ferd med å evakueres, men dette er en langsom prosess. Selv om det transporteres mennesker til leire i nærheten av Athen via buss hver eneste uke, bor det fremdeles over 3000 personer i telt og okkuperte passasjerterminaler på området. Gjennom de to siste månedene har frivillige fra Dråpen i Havet delt ut utstyr og te, i tillegg til å tilby samfunnet som befinner seg her ly og aktivisering for barna.

De fleste dagene går noen av våre kvinnelige frivillige rundt på området og leverer ut sårt tiltrengte hygieneartikler til kvinnene, som bind, undertøy, våtservietter og lignende. Ved en av portene har vi et entusiastisk team som organiserer sportsaktiviteter som volleyball, fotball og basketball. Vi har støttet opp om spesielt sårbare tilfeller ved blant annet å hjelpe dem med tilgang til helsetjenester, og vi bidrar med distribusjon av mat i leiren gjennom dagen ved behov.

Fremtiden ser spennende ut. Vi håper på å sette opp et samlingssted og et par andre prosjekter i en nærliggende leir i løpet av de kommende ukene. Frem til havneområdet på Pireus er evakuert, vil vi fortsette vårt nærvær og vår støtte til menneskene her så godt vi kan.

Maria Sagen Vodentsis rapporter dette på våre Facebook-sider:
«Etter 4 måneder med båtmottak på strendene på Lesvos var det en stor forandring å komme til Athen å jobbe enda tettere på menneskene som er på flukt. På Lesvos har jeg sett og opplevd det meste, men det er vondt å komme hit og møte de menneskene vi tok i mot på strendene som var så glade og takknemlige for å endelig være i trygghet, og se de sitte «stuck» på en asfaltert parkeringsplass i små telt uten noen steder å gå eller høre til. Dråpene her gjør en fenomenal innsats, med å hjelpe disse menneskene så godt de kan, ved å dele ut utstyr og mat og ikke minst aktivisere og vise kjærlighet til de hundrevis av barna som sitter fast her. Utrolig stolt av å være en dråpe.»

Vi er helt avhengig av frivillige for å kunne fortsette vårt arbeid. Dersom du ønsker å bidra, kontakt oss på frivillig@drapenihavet.no.