Oppdatering fra våre koordinatorer på Lesvos

På grunn av en økning i antall Covid-19 tilfeller i Hellas, fikk vi i forrige uke beskjed om at greske myndigheter har bestemt seg for å begrense antall NGOere som får komme inn i Moria flyktningleir. Dessverre er ikke vi en av disse.

barnehender som fargelegger

Dette betyr at vi må midlertidig stanse alle våre aktiviteter og prosjekter med enslige mindreårige i Moria.  

Selv om vi forstår avgjørelsen med forebyggende tiltak i leiren, er vi også bekymret for hva som vil skje med barna og deres mentale helse. Vi forstår at våre aktiviteter ikke blir ansett som like viktige som medisinsk hjelp og matdistribusjoner, samtidig bidrar våre fritidsaktiviteter og psykososial støtte til at barn kan være barn, slappe av, leke, bruke kreativiteten sin, sosialisere seg med andre barn eller lese en bok. For et par timer om dagen kan de få en pause fra stress og problemer som de ellers opplever. 

De siste ukene har vi tatt imot et nytt team med frivillige feltarbeidere. De har startet prosjekter for de mindreårige og planlagt nye aktiviteter. Det er veldig trist for oss å se at disse prosjektene ikke blir gjennomført, men vi er særlig lei oss for at vi ikke fikk tatt farvel med barna.  

Men, dette stopper oss ikke! Vi ser allerede etter nye muligheter og måter å støtte de enslige mindreårige på.  

Flere oppdateringer kommer de neste ukene.