Opprettelse av lokale grupper, innsamlinger og donasjoner i hele Norge

Mens Trude var opptatt med å dele ut klemmer og omsorg, mat og vann, sko og tørre klær til flyktningene hun tok imot på stranda på Lesvos, økte gruppens medlemstall fra et par hundre til mange tusen.

Dråpen i havet var i riksdekkende media flere ganger, det ble opprettet lokale undergrupper av Dråpen i havet i hele landet, og store og små innsamlingsaksjoner ble satt i gang i det ganske land.

Vel hjemme i Norge 2. september, skriver Trude:

«Da jeg reiste til Lesvos for noen dager siden var det et par hundre som involverte seg i denne gruppen. Nå er det over 11000. Det sier seg selv at vi ikke har sjans til å lese alle kommentarer og forslag og ønskene deres om å reise ned for å hjelpe.

Mange har engasjert seg ekstra mye og startet undergrupper og samlet inn veldig mye lokalt. Det er med litt tungt hjerte jeg må be dere holde igjen og IKKE samle inn mer. Det er en vesentlig forskjell når det er 11000 som samler inn i forhold til noen hundre. Vi er nødt til å få ting av gårde i forhold til de mest prekære behovene. Nå prioriterer vi de BÆRESELENE som er samlet inn – ikke sjal da det er for komplisert å lære bort på stranden der flyktningene kommer inn. Der er det ganske hektisk og det prioriteres førstehjelp. Vi prioriterer også triller som vi har fått inn. Disse sendes i morgen eller fredag. Vi trenger ikke flere foreløpig.

Det er mange som ønsker å reise til Lesvos for å hjelpe til og det er jo bra. De som evt reiser under navnet «Dråpen i havet» koordineres av meg. Ikke ring Lilleputt og be om ekstra bagasjeplass på vegne av «Dråpen i havet»! De som vil reise må jo bare gjøre det, men gjennom oss blir det tre personer denne uken. Neste uke får vi se. Dere andre som reiser på egenhånd vil få info om hvor dere kan booke rom ved å kontakte meg. Dere trenger absolutt leiebil.

Hadde aldri trodd jeg skulle be dere dempe givergleden litt, men nå må vi få litt tid til å gå gjennom det som har kommet inn av forslag og kommentarer.

Kontonummer etterspørres stadig: 1208.19.03636

INGEN andre kontonummer skal brukes under «Dråpen i havets» navn.

Om kort tid vil vi ha nettside og mailadresser dere kan kontakte oss på. Da blir det mer oversiktlig. Takk for forståelsen!»

Og den 3. september oppdaterte Trude:

”Jeg er helt satt ut og ufattelig glad!
På lørdag sender vi et team med kompetanse innen redningstjenesten, sykepleie, paramedics, arabisk… det er helt rått!
Siste fra mine utenlandske venner som gjør det de kan i Molyvos er at situasjonen er uendret…”

Trude er ikke den som setter i gang en prosess uten å følge opp! Her er hennes oppdatering fra 4. september:

” Hei alle! Her er det travelt om dagen! Akkurat nå pakkes det for harde livet her i stuen min, bæreseler, klær, sko og leker. Vi har også 105 barnetriller som er ferdig pakket i paller og klare for avreise – stor takk til teamet fra Hotel Folketeateret som bidro med pakking av disse.

Og hør på dette! I morgen ettermiddag reiser det en gjeng frivillige fra denne gruppen ned til Lesvos for å gjøre en innsats! Ca 15 stykker, mange med helsefaglig kompetanse. Dette er helt fantastisk folkens!

Jeg beklager at vi ikke har mulighet til å kommentere alle poster og innlegg som kommer her. Dette har blitt litt for stort til å håndteres i en gruppe. Om dere trenger raskt svar fra oss er det best å bruke disse e-postadressene: post@drapenihavet.no, frivillig@drapenihavet.no, presse@drapenihavet.no

Takk folkens! Dere er helt rå på bidrag og frivillighet!”

Facebook-gruppen Dråpen i havet fortsatte å vokse i en rasende fart, og den 6. september skriver Trude i et festet innlegg:

”VIKTIG INFO! LES HER FØRST!

Mer enn 22 000 medlemmer! Fantastisk!

I dag ble det sendt 105 barnetriller avgårde – stor takk til Folketeateret hotell for pakking av disse! Også takk til DHL for frakt!

Den 9. september fikk «Dråpen i havet» overta et fint og stort lager på Lørenskog, og på fredag 11. september fikk vi også overta kontorlokaler på Skøyen.

DET ER MANGE SOM ØNSKER Å REISE TIL LESVOS.

De som eventuelt reiser under navnet «Dråpen i Havet» koordineres av meg. Ikke ring Lilleputt og be om ekstra bagasjeplass på vegne av «Dråpen i Havet»!

De som ønsker å reise booker reise og opphold på egenhånd. Vi anbefaler Hotel Molyvos 2 eller Bella Vista i Efthalou. Hvis dere gir oss beskjed så setter vi dere i kontakt med de andre som skal reise samtidig. Dere vil også få med dere gode råd på veien. Gi oss gjerne reisedatoer på frivillig@drapenihavet.no

Hadde aldri trodd jeg skulle be dere dempe givergleden litt, men nå må vi få litt tid til å gå gjennom det som har kommet inn. Samt få sendt det de har behov for. De har IKKE kapasitet til å ta i mot trailerlass eller containere fra ulike hold. De som tar i mot der er privatpersoner som bruker sitt eget hus og hage til oppbevaring.

Kontonummer etterspørres stadig: 1208.19.03636

INGEN andre kontonummer skal brukes under «Dråpen i Havets» navn.