Praktikantenes stemme-Alexia

Velkommen til «praktikantenes stemme»
Bli med oss på en spesiell reise der medfølelse kjenner ingen grenser. «Praktikantenes stemme» av Dråpen i Havet gir deg et innblikk i opplevelsene til våre dedikerte praktikanter og virkningen av Dråpen i Havet.

Navn : Alexia GALLET Alder : 24 år  Nasjonalitet : Fransk 

Om internshipet mitt hos Dråpen i Havet: 

Jeg var så heldig å kunne gjennomføre et 5-måneders internship med Dråpen i Havet. Jeg tilbrakte tre måneder i Bosnia og to måneder i Hellas i Nea Kavala. Det var et opplagt valg for meg å fortsette i denne sektoren etter min mastergrad i aksjon og samarbeid innen humanitær bistand. Og det var en veldig god avgjørelse!

Hvordan fant jeg ut om Dråpen:

Jeg oppdaget Dråpen gjennom et innlegg jeg la ut i en Facebook-gruppe hvor den daværende feltkoordinatoren til Dråpen i Bosnia Herzegovina svarte meg raskt.

Hvorfor valgte jeg Dråpen: 

Jeg sa også ja til å jobbe med Dråpen ettersom denne frivillige organisasjonen jobber inne i flyktningleirene. Jeg foretrekker å være direkte i leirene for å skape bånd, ha en plass, bli anerkjent, utveksle og dele. Du får også dele litt av livet til disse flyktningene, som til og med blir fastboende. De identifiserer oss; de vet hvem vi er og hva vi gjør. Og for en glede det er å være rundt mennesker hver gang!

Min felterfaring:

Jeg jobbet i Drop Club og multimediaklassen i Bosnia! Jeg jobbet også i Drop Shop med å dele ut klær og hygieneartikler. Jeg var også ansvarlig for organisering av lagerområdene!
I Hellas jobbet jeg utelukkende med logistikk. Jeg hadde ansvar for utdeling av klær, sko og hygieneprodukter og innsamling og organisering av oppbevaringsplasser. Jeg deltok også i matutdeling i leirene Nea Kavala og Alexandria. Og selvfølgelig hjalp jeg til med den administrative siden av saken!
Det var virkelig givende å delta i forskjellige aktiviteter, lære av forskjellige mennesker og møte andre frivillige organisasjoner.

Noen siste tanker om frivilligheten eller praksiserfaringen med A Drop in the Ocean:

Bli frivillig! det er den beste opplevelsen du noen gang vil ha. Du vil oppdage deg selv personlig og profesjonelt og møte noen utrolige mennesker!