Praktikantenes stemme-Andrew

Velkommen til «praktikantenes stemme»
Bli med oss på en spesiell reise der medfølelse kjenner ingen grenser. «Praktikantenes stemme» av Dråpen i Havet gir deg et innblikk i opplevelsene til våre dedikerte praktikanter og virkningen av Dråpen i Havet.

Jeg heter Andrew, jeg er 25 år gammel og er fra Wellington, New Zealand. Fra juli til oktober i år var jeg humanitær bistand praktikant hos Dråpen i Havet på Lesvos i Hellas.

Jeg fant ut om Dråpen via ReliefWeb sin nettside. Det var der jeg oppdaget muligheten til å jobbe frivillig i Ušivak-leiren i Bosnia, noe jeg gjorde tidligere i år. Jeg ble så fortalt om praksismuligheter andre steder i organisasjonen og søkte stillingen på Lesvos.

Jeg valgte å jobbe med Dråpen fordi jeg ble tiltrukket av de profesjonelle verdiene og arbeidskulturen i organisasjonen. Som en som ønsker å starte en karriere innen internasjonal bistand og utvikling, følte jeg at det å jobbe med en mindreskala NGO som Dråpen ville gjøre at jeg fikk oppleve mange forskjellige deler av det som foregår i en organisasjon, noe som gir meg uvurderlig og mangfoldig erfaring på feltet.

Min første erfaring som frivillig med Dråpen kom i Bosnia tidligere i år, fra midten av mai til nedleggelsen av operasjonen i slutten av juni. Dråpen drev flere forskjellige programmer i leiren, inkludert et multimedia-klasserom, en gratis butikk med klær og hygieneartikler, og en «Drop Club» sosial plass. Som første gang jeg jobbet i en flyktningleir, lærte jeg mye av å hjelpe til med Dråpens aktiviteter og få eksponering for ulike aspekter ved leiren. Etter tiden min med å jobbe med Dråpen in Sarajevo, bestemte jeg meg for å se på flere muligheter og var glad for å høre at jeg hadde blitt akseptert som praktikant for humanitær bistand på Lesvos.

Praksisperioden var en fantastisk mulighet for meg både faglig og personlig. Jeg lærte så mye av opplevelsen av å være i felt på Lesvos og hjelpe til med Dråpens vaskeriprosjekt utenfor Kara Tepe-leiren. Jeg fikk sjansen til å uttrykke meg, utforske deler av prosjektet jeg var interessert i og lidenskapelig opptatt av, og fikk fantastisk støtte og oppmuntring fra hele teamet. Jeg likte variasjonen og omfanget av rollen min – jeg fikk sjansen til å oppleve alle aspekter av vaskeriprosjektet, fra å samle inn og distribuere klesvask i leiren, til driften av vaskemaskinene og tørkemaskinene i vaskestasjonen, og engasjere seg med andre aktører i leiren, og oppdatering av online datablad for prosjektet. Variasjonen i rollen min gjorde at jeg alltid var engasjert og jeg lærte noe nytt hver dag.

Jeg opplevde det også som utfordrende å jobbe i leiren: været i juli og august var ekstremt varmt, befolkningen i leiren doblet seg på litt mer enn fjorten dager, og det virket som om vi hver dag ville møte nye problemer eller endringer i leiren. Til tross for dette var det veldig givende å se prosjektet tilpasse seg og utvikle seg med de skiftende forholdene og fortsette å drive vellykket til tross for alt som skjedde rundt oss. Den dynamiske situasjonen tillot også mange muligheter til å finne bedre måter å gjøre ting på og tenke kritisk på hvordan vi best kunne tjene individene i leiren.

Jeg er spesielt takknemlig for prosjektkoordinatoren som investerte mye tid i å designe strukturen til praksisplassen min, og skapte et miljø der jeg var komfortabel med å stille spørsmål og komme med ideer til prosjektet. Det var en tydelig progresjon med rollen min der jeg ble introdusert for nye oppgaver og utfordringer etter hvert som jeg fikk erfaring og vokste i selvtillit, og jeg tror dette fikk frem det beste i meg i tøffe situasjoner.

Min favoritt del av rollen min var å engasjere meg med det fantastiske teamet av frivillig fra leiren. Jeg elsket at prosjektets struktur inkluderte frivillige fra leiren hele veien, og det var veldig tilfredsstillende å se dem vokse og ta på seg roller i den daglige driften. Den grenseløse positiviteten og entusiasmen til våre frivillige var inspirerende og vil være et varig minne for meg fra min tid på Lesvos.

Totalt sett er jeg veldig glad for at jeg benyttet anledningen til å jobbe med Dråpen på Lesvos – jeg har fått så mye av erfaringen, og jeg håper jeg får en ny sjanse til å jobbe med Dråpen en gang i fremtiden.