Rapport fra Idomeni 17. mars 2016

Katrine Sanaker rapporterer fra Idomeni, i Nord-Hellas på grensen til FYROM, 17. mars 2016:

Det er nå 12 000 mennesker i Idomeni som befinner seg i en desperat situasjon. De har reist veldig langt for å møte en grense som er stengt av med dobbelt gjerde, piggtråd, og politistyrker på begge sider. Noen få blir sendt vekk til andre steder, mens det daglig kommer nye mennesker gående til campen.

Klær er tiltrengt i campen. Mangelen på tørt og varmt tøy gjør at folk blir utilpasse, syke og frustrerte. Dråpen i Havet arbeider her for å sette i gang campens eneste distribusjon av klær. Infrastruktur, regn og vanskelig logistikk har forsinket arbeidet, men vi presser på for at ting skal skje i løpet av de neste par dager.

Inntil utdelingen av klær kommer på plass har frivillige kastet seg over oppgaven med å gjøre det de kan for å hjelpe de som bor der. De har gått fra telt til telt med klær, sko og leker til barna, de har hjulpet Save the Children med å dele ut proviant til familier, de har arbeidet sammen med en gruppe engelske frivillige med å dele ut 3000 porsjoner mat daglig. De har snakket med menneskene her, de har lekt med barna og mye mer.

De frivillige har gjort en fantastisk jobb! De deler ut mange ting, og sprer så mye glede.

Idomeni trenger frivillige! Aldersgrensen er 25 år, pga forholdene. Er du interessert, skriv til frivillig@drapenihavet.no.

Vil du gi en donasjon?
Kontonummer: 1503 67 54327
Vipps: 48172718

Frivillige fra Dråpen i havet gir flyktningbarn i Idomeni noe annet å tenke på.