Sounio-leiren, Sørlige Attika

Siden midten av juni har et team bestående av 5 hardtarbeidende frivillige fra Dråpen i havet vært til stede i den nye flyktningleiren på Kapp Sounio lengst sør på Attika-halvøya.

en gjeng i blå t-skjorter som leker med barn

Vår koordinator Gary Rolston deler sine erfaringer fra den første uken i leiren:

Jeg har nå vært til stede i leiren på Sounio, en leir for asylsøkere, i en uke.Dette leirstedet har tidligere vært brukt til sommerleir for greske barn. Det er nå 400 personer bosatt i leiren, i ca. 70 hytter. Dette er nok en av de beste leirene i landet.Her må flyktningene belage seg på å vente på ubestemt tid, til asylsøknadene deres blir behandlet.

Det er den greske marinen som driver leiren, og som sikrer at alle grunnleggende behov dekkes, mens vi som frivillig organisasjon prøver å skape en følelse av et “normalt liv” i denne usikre situasjonen.Vi (Dråpen i havet) har startet distribusjon av klær og sko fra vår “Drop Shop”.

Denne leiren er ikke noen interneringsleir, og innbyggerne står fritt til å forlate leiren for å reise til byen, gå på stranda etc. Mange av flyktningene er høyt utdannet, og de bruker ventetiden til å lære engelsk.Det er veldig mange små barn blant beboerne.Det mangler fortsatt mye utstyr og infrastruktur i leiren, og alle venter på en avklaring om hva som skal skje videre. Mange håper på gjenforening med sine familier.

Vi har mange ideer og planer for hva vi kan gjøre for å lette ventetiden og gjøre leiren til et mer gjestfritt sted. Vi tror vi er på rett spor, og ser frem til videre innsats i ukene som kommer.

Som det fremgår av fotografiene nedenfor, bidrar Dråpene med sang og musikk, de leker med barna, arrangerer sportsaktiviteter, og underviser dem i engelsk. Vi er stolte av det vi kan bidra med for å gjøre livet lettere for beboerne i Sounio-leiren, og føler oss trygge på at koordinator Gary og hans team vil utrette store ting i løpet av sommeren!