Dråpen i Havet trenger stoff til Syfabrikken i Skaramagas

Syfabrikken vi har opprettet i vårt samfunnshus i Skaramagas har blitt så populær at vi er i ferd med å gå tom for tekstiler.

kvinner i en systue

Allerede før malingen har tørket er det yrende aktivitet i vårt nyopprettede samfunnshus i flyktningleiren Skaramagas utenfor Athen. Engelsk undervisning for voksne, leserom og internettkafé er allerede i full gang, og dansekvelder og kortspill-stunder er i planleggingsfasen.

En av de største suksessene i huset har imidlertid vært Syfabrikken. Fra 10.00-14.00 er tre symaskiner tilgjengelig for beboerne slik at de kan lage gardiner til konteinerne de bor i eller forskjellige klær de ønsker seg. Tilbudet har vært veldig populært og maskintidene er allerede fullbooket for de neste to ukene.

Det som gleder oss i Dråpen i Havet mest er at tilbudet har skapt en felles møteplass på tvers av kultur og kjønn for voksne i leiren. Det har vært vanskelig å skape en slik møteplass tidligere, men Syfabrikken har vist seg å være det perfekte initiativ for kreativt samarbeid og arbeidsglede.

Nå holder vi imidlertid på å gå tom for stoff. Syfabrikken bruker i overkant av 150 kvadratmeter tekstil per måned, og vi trenger alt vi kan få tak i. Tykke tekstiler til gardiner, tynne til skjorter og hijaber, fargerike, elastiske, mønstret, myke og glitrende. I store ruller eller små tøystykker, vi trenger alt.