Trude Jacobsen nominert til Årets Ladejarl 2021

Generalsekretær i Dråpen i Havet Trude Jacobsen er nominert til verdiprisen Årets Ladejarl 2021 for sitt arbeid med å hjelpe mennesker på flukt.

portrett av en kvinne

Årets Ladejarlpris tildeles enkeltmennesker som motiverer likegyldighet, tar i et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter.

– Det er en utrolig stor glede å være blant finalistene til denne prisen, særlig også fordi selve nominasjonen kom uventet og fra ukjent hold. Når jeg ser på alle de andre finalistene tenker jeg det er en ære å i det hele tatt være blant topp ti. Her er det bare verdige vinnere og juryen har litt av en jobb foran seg. Dette blir spennende, sier Trude.

Foto: REITAN

Prisen deles ut av REITAN. Årets topp ti kandidater er: Trude Jacobsen, generalsekretær i Dråpen i Havet; Adrian Tollefsen, grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom; Aleksander Helmersberg, grunnlegger av Milla Says AS; Gunhild A. Stordalen, grunnlegger av EAT; Birgit Skarstein, toppidrettsutøver; Mats Zuccarello, ishokeyproff i NHL og grunnlegger av Zuccarellostiftelsen; Javad Mushtaq, grunnlegger og leder for MinMentor og MAK; Jan Christian Venstre, vekstskaper og tredjegenerasjons møbelskaper; Jan Gunnar Skogås, sykehusdirektør ved St. Olavs Hospital; og Deeyah Kahn, filmregissør.

I juryen er advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofia Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Prisutdelingen vil finne sted på Lade Gaard i Trondheim den 11. september kl. 11:00 og prisvinneren får to millioner kroner.