Trude Jacobsens nyttårshilsen, nyttårsaften 2015

Et år er omme. Ikke et hvilket som helst år, men året der folkevandringen til Europa startet for alvor. 2015 er året der så mange av dere har bidratt aktivt for en bedre verden.

De frivilliges år blir det også omtalt som. De frivillige som åpnet armene der myndighetene stengte grensene. De frivillige som gir nødhjelp, varme og omsorg der flere av de veletablerte, profesjonelle lenge har stått handlingslammet ved siden av.

Vår egen lille organisasjon ble til etter en enkelt reise i slutten av august, helt uplanlagt, men du verden så nødvendig! Tenk, det er bare fire måneder siden!

På under fire måneder har vi hatt 561 hjelpearbeidere på Lesvos, Chios, Athen, Makedonia og Tyrkia! Snakk om dråpesmitte! 🙂 

Hver og en av disse har utgjort en stor forskjell for de mange de har hjulpet på veien. Jeg tror ikke det er mulig for oss i trygge Norge å forstå hvor mye et vennlig smil i et trygt land betyr etter å ha levd i frykt for bomber i årevis. Eller følelsen av en varm, god klem etter å ha sluppet unna et mørkt, kaldt hav og kyniske menneskesmuglere.

Jeg er utrolig stolt av alles innsats både her hjemme og ute. Dere har vært med på å forme historien. Dere har vist at selv en liten dråpe kan utgjøre en stor forskjell når det blir mange nok av dem!

Vi vet lite sikkert om hva som venter i det nye året. Det vi vet sikkert er at det i året som kommer vil være mange som trenger deg og meg. Både på de greske øyene, rundt om ellers i verden og ikke minst her hjemme i Norge. Dråpen i Havet skal fortsette hjelpearbeidet for fullt der vi trengs, og vi håper på å ha med dere alle på ferden videre.

Jeg ønsker dere alle ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!