Polen

Etter at Russland gikk til angrep på Ukraina i februar 2022 ble flere millioner mennesker tvunget på flukt. Dråpen i Havet var raskt på plass for å tilby bistand og allerede fire dager etter invasjonen hadde vi et team, inkludert en polsk koordinator på plass i Krakow. En by som ligger omtrent to timers kjøring fra grensen til Ukraina.

Viser 2 frivillige i gule vester som henger opp klær på et stativ i en butikk.

Bistand til flyktninger fra Ukraina


Organisasjonen Multicultural Center of Crakow var allerede i gang med planlegging av et stort distribusjonssentre i et nedlagt kjøpesenter. Til dette arbeidet ønsket de vår bistand til å koordinere og rekruttere frivillige, og til håndtering av logistikk. Kun 15 dager etter invasjonen hadde den store gratisbutikken åpnet sine dører og allerede fra dag en ble det distribuert ut tusenvis av klesplagg til mennesker på flukt.

Shows a clothing store with a registration desk in front.

Hva gjør vi i Polen?

  • Våre frivillige jobber i gratisbutikken med å bistå flyktninger som trenger klær
  • Vi tar i mot og sorterer store mengder varer som kommer inn
  • Vi fyller opp med varer i butikken
  • Vi bistår med koordinering av logistikk og bemanning
  • Vi bistår med registrering og køstyring
  • Vi passer på å aktiviserer barna i et eget lekehjørne mens foreldrene finner klær

Vårt hovedfokus i Polen

Vi har et team i Krakow som består av erfarne koordinatorer, internasjonale frivillige og lokale frivillige. Vårt hovedfokus er å støtte vår polske samarbeidsorganisasjon med de de behøver. Akkurat nå er behovet for frivillige stort, og vi trenger til enhver tid flere titalls frivillige på hvert skift. Butikken er åpen 6 dager i uken.

Da vi vet at situasjonen og behovene kan endre seg raskt er vi hele tiden i kontakt med mange organisasjoner i området for å kunne bistå også inn på andre områder ved behov.

Rita (50):

«Jeg er utrolig glad for at jeg kastet meg rundt og dro til Krakow som frivillig. Et minne for livet. Jeg liker å kunne gjøre noe helt konkret, når en fort kan bli litt overveldet av store kriser. Derfor er det så fint at Dråpen legger alt til rette. Dere er virkelig gode på organisering, og gjør det enkelt og meningsfylt for oss å bidra! Selvfølgelig mange inntrykk! Kanskje jeg melder meg igjen.»