#createanddonate

 

COVID-19 pandemien har snudd liv på hodet. Pandemien har tvunget oss til sosial distansering, men likevel har vi kommet sammen på kreative og inspirerende måter. Dette ønsker vi å videreføre med vårt solsikkeprosjekt.

Barn over hele verden har stått ovenfor en annerledes hverdag. De kan ikke gå på skolen, leke med vennene sine eller gjøre aktiviteter som vanlig. Slik er også hverdagen for de barna som bor i flyktningleirer i Hellas. De har mistet tilgang til skole og daglige aktiviteter som ikke-statlige organisasjoner sånn som Dråpen i Havet har arrangert.

Å være hjemme kan være ganske greit, særlig hvis du har tilgang til TV, datamaskin, eget soverom og leker. Barna i flyktningleirene i Hellas har derimot ikke disse tingene. Kjedsomhet er en enorm utfordring for beboere i flyktningleirer, særlig nå med strengere karanteneregler.

Vi ønsker å benytte anledningen til å samle unge mennesker over hele verden rundt den samme saken – utfordringer ved å holde seg hjemme. Vi er alle på utkikk etter aktiviteter for å gjøre det mer morsomt å være hjemme. Her er din mulighet til å ha det gøy og samtidig gjøre en forskjell.

Lag en solsikke på en måte som er kreativ og morsom for deg – dette kan for eksempel være å lage et maleri, tegne, lage en collage, eller en annen kreativ måte du kan tenke deg. Deretter skriver du en hyggelig beskjed med et håp om en god framtid til et barn i Hellas som også opplever utfordringer med nedstenging av samfunnet.

Ved å donere til vår innsamlingsaksjon hjelper du oss med å gi en innendørs aktivitetspakke til et barn i en flyktningleir, slik at de også kan ha det gøy og holde seg trygge innendørs.

Vi gleder oss til vi kan starte opp igjen våre vanlige barneaktiviteter når pandemien er over. I mellomtiden kan du hjelpe oss med å fortsette å gjøre en forskjell.

Tusen hjertelig takk for støtten.

Støtt prosjektet

Kjøp en aktivitetspakke til barn i en flyktningleir i Hellas:

Last opp ditt bilde til Instagram

Hashtag bildet ditt med #createanddonate og tagg oss @drapenihavet

 

Dråpen i Havet

Dråpen i Havet yter støtte til mennesker på flukt og sprer informasjon om flyktninger og migranters livssituasjon. Der det er aktuelt rettes hovedfokuset mot å hjelpe barn og deres mødre. Organisasjonen ble stiftet september 2015, og har siden oppstarten koordinert flere enn 6500 frivillige hjelpearbeidere til Hellas, der behovet for hjelp er stort.

Akkurat nå har vi et lite team på plass i Hellas, som er i tett kontakt med leirledelsen og greske myndigheter, for å finne ut av hvilke behov som finnes i flyktningleirene og hva vi kan gjøre for å dekke disse. Et av behovene er meningsfulle aktiviteter for barn og tenåringer.

Støtt vårt arbeid med valgfritt beløp her – merk betalingen med “solsikke”:

PayPal

Klikk under for å gi engangsbeløp via paypal

Vipps

Søk: Dråpen i Havet

Vårt nummer er: 10584